PSV staat in halve bekerfinale na makkie tegen inspiratieloos ADO

Reacties

PSV heeft donderdagavond op uiterst simpele wijze de halve finale van het TOTO KNVB-bekertoernooi bereikt. ADO Den Haag liet zich in Eindhoven als een mak schaap naar de slachtbank leiden en mocht blij zijn dat het niet volledig omver werd geblazen.

PSV staat in halve bekerfinale na makkie tegen inspiratieloos ADO
© Pro Shots
PSV
PSV
3 - 1
ADO Den Haag
ADO Den Haag

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij liet al weten dat zijn spelers naar de bekerstunt van SV Spakenburg hadden gekeken en er was dan ook geen sprake van een Eindhovense B-opstelling. Wel werd Xavi Simons op de bank gehouden. Ook zonder de smaakmaker had PSV een bijzonder makkelijke avond, ADO bracht bijzonder weinig in en bezorgde keeper Joël Drommel een saaie avond.

© Pro Shots

Drommel is dit seizoen de bekerkeeper van PSV, maar zal straks ook in de Eredivisie zijn opwachting maken. In aanloop naar het bekerduel raakte eerste keeper Walter Benítez geblesseerd aan zijn knie, hij zal er enkele weken uitliggen. Onderscheiden kon Drommel zichzelf niet tegen ADO. Het eerste schot op doel van de uitclub was onhoudbaar en dus ook meteen raak. Toen had PSV al wel een comfortabele 3-0 voorsprong gepakt.

Johan Bakayoko schoot al in de elfde minuut met wat geluk raak en Guus Til verdubbelde niet veel later de marge door een voorzet van Jarrad Branthwaite te promoveren tot assist. Het lukte PSV daarna niet om het publiek in het Philips Stadion echt warm te krijgen. Daar slaagde Ibrahim Sangaré pas in de tweede helft in met een geweldige goal. Het eerder genoemde enige wapenfeit van ADO volgde snel na de 3-0, maar de goal van Malik Sellouki maakte het restant van de wedstrijd nauwelijks spannender. PSV leek de avond zonder zorgen te kunnen beëindigen, maar smet op de avond was het uitvallen van Til met een enkelblessure.

PSV is na de zege nog steeds in staat om zijn bekertitel van vorig seizoen te prolongeren. De club staat samen met Spakenburg en Feyenoord in de halve eindstrijd. Ajax en De Graafschap verdelen later op de donderdag het laatste ticket. De loting voor de halve finale wordt komende zaterdag verricht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.