PSV speelt gelijk in uiterst vermakelijke wedstrijd tegen Real Sociedad

Reacties

PSV is donderdagavond met een gelijkspel begonnen aan de groepsfase van de Europa League. In eigen huis werd het 2-2 tegen Real Sociedad. PSV kreeg kansen op meer, maar ook de Basken waren vlak voor tijd nog erg gevaarlijk.

PSV speelt gelijk in uiterst vermakelijke wedstrijd tegen Real Sociedad
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 2
Real Sociedad
Real Sociedad

Trainer Roger Schmidt koos voor dezelfde elf namen die AZ in de competitie met 0-3 versloegen, maar had er op de bank een extra aanvallende optie bij. Het papierwerk van Carlos Vinícius werd op tijd afgerond, waardoor de gehuurde spits opgenomen kon worden in de wedstrijdselectie. Vinícius zou ook meteen zijn debuut maken in Eindhoven.

Onder aanvoering van de vaste aanval met Eran Zahavi, Noni Madueke, Cody Gakpo en Mario Götze ging PSV al vroeg op zoek naar de voorsprong tegen de nummer vier van La Liga, Zahavi kwam er in de achtste minuut dichtbij. Zijn schot werd uit de rechterhoek getikt door keeper Álex Remiro.

De goalie van Sociedad zag er twintig minuten later een stuk minder goed uit, wat de openingstreffer voor PSV betekende. Madueke zette laag voor, Remiro verwerkte de bal niet goed en Götze schoot raak. De feestvreugde in Eindhoven verdween echter behoorlijk snel. Drie minuten na de openingsgoal maakte Adnan Januzaj gelijk en voormalig Willem II-spits Isak deed PSV in de 39ste minuut nog meer pijn. Hij werkte van dichtbij binnen.

De frustratie van de twee snelle tegengoals kwam er in de tweede helft uit, toen PSV weer enthousiast begon. De beloning volgde ook snel: Götze vond Gakpo met een zeer leep balletje en de Oranje-international schoot de 2-2 achter doelman Remiro. Schmidt hoopte met enkele frisse krachten door te kunnen stoten voor de winnende, maar die viel niet meer in het Philips Stadion.

Het was een klein wonder dat er niet meer gescoord werd, want er vielen nog grote kansen te noteren in de slotfase. Invaller Jordan Teze schoot in zeer kansrijke positie naast na een pass van Gakpo en in extra tijd ramde hij de bal van afstand tegen de paal. Aan de andere kant leidde Olivier Boscagli bijna een zeer late en pijnlijke tegentreffer in na een slechte terugspeelbal, maar keeper Joël Drommel hield Mikel Oyarzabal knap van scoren af.

Zo begint PSV na zes wedstrijden in de voorrondes met een gelijkspel aan de groepsfase van de Europa League. Tijd om stil te staan bij dit resultaat hebben de Eindhovenaren nauwelijks, zondag wacht alweer de topper tegen Feyenoord in eigen huis. De volgende Europese tegenstander voor PSV is Sturm Graz.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Monaco
Monaco
1 - 0
Sturm Graz
Sturm Graz

De club uit Oostenrijk had weinig in te brengen tegen AS Monaco, maar kwam ook niet naar het Vorstendom om te voetballen. Met circa 75 procent balbezit was de thuisclub duidelijk de bovenliggende partij, maar profiteren deed AS Monaco nauwelijks. Zonder de zieke Myron Boadu kwam de nummer zestien van de Ligue 1 tot slechts een handjevol pogingen. Eén daarvan ging erin: Krépin Diatta kopte raak op aangeven van Aleksandr Golovin.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.