PSV sorteert voor op de toekomst met komst Unnerstall

Reacties

Lars Unnerstall heeft zich voor drie seizoenen verbonden aan PSV. De landskampioen neemt de doelman transfervrij over van VVV-Venlo, dat hem direct weer voor een jaar huurt van de Eindhovenaren.

PSV sorteert voor op de toekomst met komst Unnerstall

PSV heeft voor komend seizoen met Eloy Room namelijk nog een tweede doelman onder contract staan. Het contract van Room loopt medio 2019 af en het is de bedoeling dat Unnerstall vanaf dat moment de nieuwe tweede keeper wordt in het Philips Stadion.

De transfer is ook voor VVV goed nieuws, want de Venlonaren kunnen nu nog een jaar beschikken over de Duitser. Unnerstall tekende medio 2017 voor een jaar in Limburg om wekelijks aan spelen toe te komen en daarna weer een stap hogerop te maken. De keeper maakte een ijzersterke indruk en heeft nu een transfer naar PSV verdiend.

'Mijn doel is om hier te komen spelen en ook een keer dat gevoel te hebben dat die jongens dit seizoen hebben meegemaak', aldus Unnerstall, die dus eerst nog een jaar bij VVV blijft. 'Dat hebben we zo afgesproken. En ik verheug me erop om VVV komend seizoen nog een keer te helpen om in de Eredivisie te blijven. Het seizoen daarna mag ik hier komen spelen. Natuurlijk ben ik zeer benieuwd hoe PSV het komend seizoen in Europa presteert.'

Bij PSV is Jeroen Zoet de onbetwiste eerste keeper. De Oranje-international hoopt in de komende weken echter een transfer naar het buitenland te maken. Wanneer Zoet vertrekt, gaat PSV op zoek naar een nieuwe eerste doelman. Voor die positie is Unnerstall niet in beeld.

De 27-jarige Unnerstall kwam eerder uit voor Schalke 04, FC Aarau en Fortuna Düsseldorf. Het afgelopen seizoen incasseerde de sluitpost in 32 Eredivisie-wedstrijden 51 doelpunten. Hij hield acht keer zijn doel schoon.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.