PSV slaat slag: Obispo zet felbegeerde krabbel onder nieuw contract

Reacties

Armando Obispo gaat een nieuw contract bij PSV ondertekenen. De 22-jarige verdediger van de Eindhovenaren heeft met de club een akkoord bereikt over een verbintenis tot medio 2025.

PSV slaat slag: Obispo zet felbegeerde krabbel onder nieuw contract
© Pro Shots

PSV had onlangs al uitgesproken de verdediger zeer graag langer vast te leggen. In de voorbereiding hield Obispo zelf de boot nog af. Hij wilde zien hoe zijn perspectief in de PSV-selectie was. Inmiddels is er witte rook. Aan het akkoord gingen wel zware onderhandelingen vooraf.

Al snel bleek dat coach Roger Schmidt hem dit seizoen genoeg speelminuten gunt. Obispo deed in alle zes de competitiewedstrijden mee en startte vijf keer in de basis. Ook in de Europese duels maakte hij al de nodige minuten.

Obispo is een kind van de club. Al sinds de F-jes komt hij uit voor PSV. In Eindhoven werd de verdediger altijd gezien als grote belofte.

Het duurde wel even voordat Obispo die voorspelde potentie toonde. In het seizoen 2019/20 werd Obispo nog verhuurd aan Vitesse, waar hij ervoer hoe het is om een heel seizoen aan de bak te moeten. Vorig seizoen gooide een knieblessure roet in het eten, maar dit seizoen lijkt hij dus op de nodige speelminuten af te stevenen. Binnenkort dus met een nieuw contract op zak.

Spelersprofiel

A. Obispo


Geboortedatum:
5 maart 1999
Leeftijd:
25
Geboorteplaats:
's-Hertogenbosch
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
72 kg
Huidige club:
PSV
Nationaal team:
Netherlands Under 23
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer A. Obispo
Meer over A. Obispo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.