PSV simpel langs Galatasaray dankzij prachtgoals Bergwijn en Gakpo

PSV heeft de tweede oefenwedstrijd in Zwitserland gewonnen. Mede dankzij fraaie treffers van Steven Bergwijn en Cody Gakpo won de ploeg van Mark van Bommel eenvoudig van Galatasaray: 1-3.

Van Bommel stuurde een sterk elftal het veld in, waarbij Nick Viergever zijn officieuze debuut maakte. In de openingsfase lag het tempo laag, maar PSV was al wel vroeg gevaarlijk. Luuk de Jong kreeg een goede mogelijkheid na een voorzet van Dumfries, maar werd teruggefloten voor buitenspel.

In het laatste kwartier voor rust gaf PSV gas. Dumfries kreeg veel vrijheid van Galatasaray, waar Ryan Donk in de basis stond, en vertolkte in aanvallend opzicht een hoofdrol. Vanaf minuut 35 kreeg PSV in een tijdsbestek van zes minuten drie goede kansen, waarvan er een benut werd. Na een enorme afzwaaier van Dumfries en een inzet van dichtbij van De Jong was Bergwijn wel trefzeker. De linksbuiten, die opnieuw zijn goede vorm toonde, scoorde voor het derde oefenduel op rij. Dumfries dribbelde naar binnen en liet de afwerking aan Bergwijn, die met gevoel via binnenkant paal raak schoot.

In de tweede helft bleef PSV dominant. Na een misser van dichtbij van De Jong speelde PSV de verdediging van Galatasaray weer erg eenvoudig kapot, met Dumfries als vrije man. De rechtsachter gaf de bal af op Donyell Malen, die simpel zijn eerste goal voor de hoofdmacht van PSV binnenwerkte.

Met nog een half uur op de klok leek de wedstrijd gespeeld, maar de Turken deden snel wat terug via hun enige goede kans van de wedstrijd. Rechtsback Martin Linnes brak door en tikte de bal knap over de te laat uitstormende doelman Jeroen Zoet heen.

In de slotfase kregen acht talenten speeltijd van Van Bommel. De negentienjarige aanvaller Gakpo greep zijn kans en bepaalde na goed voorwerk van Mauro Júnior met een schitterende pegel in de kruising de eindstand op 1-3. Eerder speelde PSV met 1-1 gelijk tegen Xamax Neuchâtel op het trainingskamp, dat na de wedstrijd tegen Galatasaray ten einde is.

Opstelling PSV: Zoet; Dumfries ('72 Teze), Schwaab (72' Obispo), Viergever (46' Isimat), Angeliño (72' Sadilek); Ramselaar (61' Hendrix), Rosario (72' Rigo), Pereiro (72' Mauro Júnior); Malen (72' Verreth), De Jong (72' Piroe), Bergwijn (72' Gakpo).