PSV scoort dit seizoen altijd, het belang van Berghuis

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. De midweekse speelronde wordt donderdagavond afgesloten met de duels PSV - PEC Zwolle en Feyenoord - SC Heerenveen.

PSV scoort dit seizoen altijd, het belang van Berghuis

PSV - PEC Zwolle

Aftrap: 18.30 uur
Scheidsrechter: Pol van Boekel

Actueel

• PSV probeert zich te herstellen van de dreun die het zondag incasseerde tegen Ajax. Voor de Eindhovenaren betekende het pas hun tweede nederlaag in deze Eredivisie. PEC Zwolle zette zijn laatste twee duels in winst om en nadert daardoor de middenmoot.

• Sinds afgelopen weekeinde staat Luuk de Jong op liefst vijftig kopgoals in de Eredivisie. De PSV'er jaagt dit seizoen op zijn eerste topscorerstitel.

PEC Zwolle-doelman Mickey van der Hart hield dit Eredivisie-seizoen al acht keer de nul. De laatste keeper van De Blauwvingers die meer clean sheets verzamelde, was Warner Hahn in het seizoen 2014/15 (negen stuks). Van der Hart heeft nog zeven duels om dit aantal te verbeteren.

Samenvatting: Ajax - PSV

PSV kwam dit seizoen in elke Eredivisie-wedstrijd nog tot scoren. De ploeg van Mark van Bommel kan het eerste team worden dat in de eerste 28 speelrondes trefzeker is sinds het PSV van 1998/99.

• De Jong maakte in zijn Eredivisie-loopbaan al elf treffers tegen PEC Zwolle. Alleen Peter Houtman was ooit zo vaak trefzeker tegen de club uit Overijssel. In zijn laatste twee duels met PEC Zwolle fabriceerde De Jong vijf goals.

• Sinds de winterstop veroverde PEC Zwolle liefst zeventien punten, hetgeen er maar twee minder zijn dan PSV. Beide teams kregen net zoveel tegengoals in 2019: elf.

Samenvatting: PEC Zwolle - FC Emmen

Historie

Achttien keer ontving PSV PEC Zwolle in het kader van de Eredivisie-verband. De Eindhovenaren trokken in elf edities aan het langste eind en verloren vier keer.

• De laatste uitzege dateert van begin 2013. Mede door twee goals van Fred Benson zegevierde PEC Zwolle met 1-3. Erik Pieters incasseerde een rode kaart en reageerde zich af op een ruit.

De laatste 5 Eredivisie-edities van PSV - PEC Zwolle:

Seizoen Uitslag
2013/14 1-1
2014/15 3-1
2015/16 3-2
2016/17 4-1
2017/18 4-0

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Feyenoord - SC Heerenveen

Aftrap: 20.45 uur
Scheidsrechter: Björn Kuipers

Actueel

• Door met 3-2 te verliezen bij FC Utrecht trok zijn dramatische reeks door. De Rotterdammers moeten vrezen voor hun huidige vierde plaats als ze zo doorgaan. Opponent SC Heerenveen won zaterdag zeer moeizaam van Excelsior en mag daardoor blijven hopen op deelname aan de play-offs.

Feyenoord boekte in 2019 slechts drie Eredivisie-zeges. De equipe van scheidend trainer Giovanni van Bronckhorst rekende sinds de jaarwisseling alleen af met Ajax, FC Emmen en De Graafschap.

Afgelopen zaterdag gaf SC Heerenveen-speler Lucas Woudenberg, die op z'n oude club stuit, zijn derde assist in deze Eredivisie-jaargang, net zoveel als in zijn vier voorgaande seizoenen bij elkaar.

Samenvatting: FC Utrecht - Feyenoord

• In drie van de laatste vier kalenderjaren (2016, 2018 en 2019) verloor Feyenoord minimaal vijf van zijn eerste tien Eredivisie-duels. In de voorgaande zestig jaar overkwam dit de Rotterdammers slechts vier keer.

Gedurende de afgelopen vijf speelrondes veroverde SC Heerenveen twaalf punten. Alleen Ajax en Willem II deden het net zo goed in die periode.

• Steven Berghuis, die zondag tegen FC Utrecht met een rol als invaller genoegen moest nemen, is deze competitie als schutter of aangever bij liefst 39 procent van de doelpogingen van Feyenoord rechtstreeks betrokken geweest. Alleen ADO Den Haag-smaakmaker Nasser El Khayati (42 procent) is in dit opzicht belangrijker voor zijn ploeg.

Samenvatting: SC Heerenveen - Excelsior

Historie

• Van de vorige 26 edities van Feyenoord - SC Heerenveen zetten de Rotterdammers er veertien in winst om. Twee keer kraaiden de Friezen victorie.

• In het recente verleden is SC Heerenveen-thuis bepaald geen makkelijk affiche voor Feyenoord. De Friezen gingen bij slechts één van hun laatste acht bezoekjes aan De Kuip onderuit.

De laatste 5 Eredivisie-edities van Feyenoord - SC Heerenveen:

Seizoen Uitslag
2013/14 2-0
2014/15 1-1
2015/16 1-2
2016/17 2-2
2017/18 1-1

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.