PSV rondt recordtransfer af: Lozano officieel naar Napoli

Reacties

PSV heeft de recordtransfer van Hirving Lozano naar Napoli bevestigd. De aanvaller is de duurste uitgaande transfer van de Eindhovenaren ooit, zo bevestigt PSV. Naar verluidt gaat het om 42 miljoen euro.

PSV rondt recordtransfer af: Lozano officieel naar Napoli

Als er met de overgang daadwerkelijk 42 miljoen euro gemoeid is, breekt Lozano niet alleen een record bij PSV.  Ook bij Napoli is dat dan het geval. De Italianen betaalden immers nog nooit eerder meer dan veertig miljoen euro voor een speler. De duurste aankoop uit de clubgeschiedenis was Gonzalo Higuaín, die in de zomer van 2014 voor 39 miljoen euro werd overgenomen van Real Madrid. Lozano gaat de Argentijn voorbij en schrijft met zijn transfer geschiedenis.

PSV nam Lozano in 2017 over van Pachuca en al snel groeide hij uit tot absolute smaakmaker in Eindhoven. Ook bij het Mexicaanse nationale elftal vertolkte de aanvaller een hoofdrol, onder meer op het WK in Rusland. Het afgelopen seizoen wisselde Lozano briljante momenten af met mindere fases, maar was hij alsnog goed voor zeventien goals en acht assists in de Eredivisie.

Bij Napoli gaat Lozano onder trainer Carlo Ancelotti spelen. De ervaren Italiaan leidde de Napolitanen afgelopen seizoen naar een tweede plaats in de Serie A, en dus een Champions League-ticket. PSV heeft onder anderen Ritsu Doan op het oog als vervanger van Lozano. Chucky speelde in totaal 79 officiële wedstrijden voor PSV en maakte daarin veertig doelpunten.

De duurste uitgaande transfers van PSV:

Naam: Jaar: Naar: Bedrag
01. Hirving Lozano 2019 Napoli 42 miljoen
02. Memphis Depay 2016 Manchester United 34 miljoen
03. Ruud van Nistelrooy 2002 Manchester United 28,5 miljoen
04. Georginio Wijnaldum 2016 Newcastle United 20 miljoen
05. Arjen Robben 2005 Chelsea 18 miljoen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Lozano
Meer over Lozano
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.