PSV richt zich op in 'crisis': Veerman en El Ghazi schieten te hulp tegen Go Ahead

Reacties

PSV heeft zich zaterdag tegen Go Ahead Eagles hersteld van de midweekse nederlaag tegen FC Emmen. De formatie van trainer Ruud van Nistelrooij speelde niet groots in het Philips Stadion, maar won dankzij doelpunten van Joey Veerman en Anwar El Ghazi.

PSV richt zich op in 'crisis': Veerman en El Ghazi schieten te hulp tegen Go Ahead
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 0
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

PSV begon, met aanwinst Fábio Silva op de bank, zaterdag voortvarend aan de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles en kwam al binnen een kwartier aan de leiding. Veerman kreeg na vier reservebeurten op rij weer een basisplek en deed van zich spreken door de 1-0 voor zijn rekening te nemen. Na een afgemeten teruggetrokken voorzet van Guus Til schoof Veerman de openingstreffer langs keeper Jeffrey de Lange.

De Lange werd voor de 1-0 nog bijgestaan door de lat bij een knal van Xavi Simons en zag een kopbal van Luuk de Jong net naast gaan. De aanvoerder van PSV was weer van de partij nadat hij het verloren duel met FC Emmen miste door een hoofdblessure. Na het verlies in Emmen sprak Van Nistelrooij over een 'sportieve crisis' bij PSV. De kwakkelende Eindhovenaren zagen Go Ahead na een half uur ook weer beter in de wedstrijd komen, maar de Deventenaren haalden nog niet de trekker over voor het doel van Walter Benítez.

Golf van opluchting
Kort na rust ging de Argentijnse goalie wel gestrekt naar de hoek, maar een geplaatst schot van Finn Stokkers ging rakelings naast. PSV bleef daarna worstelen met Go Ahead, maar na een uur zorgde El Ghazi voor een golf van opluchting in Eindhoven. Nadat Philipp Mwene met een venijnig schot de paal raakte, schoot El Ghazi in de rebound alsnog de 2-0 binnen. Voor de aanvaller was het zijn eerste doelpunt in zes duels.

El Ghazi dacht kort na de 2-0 ook zijn tweede van de avond te maken, maar dit keer stond hij buitenspel. Go Ahead was na de tweede treffer van PSV niet meer in staat om echt een vuist te maken. Een kleine tien minuten voor tijd maakte Fábio Silva zijn entree bij de thuisploeg: de huurling van Wolverhampton Wanderers kwam binnen de lijnen voor De Jong. De Portugees kon zich niet onderscheiden tijdens zijn debuut. Nummer drie PSV staat na de zege op drie punten van koploper Feyenoord. De Rotterdammers spelen zondag in Enschede tegen FC Twente en volgende week gaat PSV op bezoek in Rotterdam-Zuid.

PSV Nederland

Go Ahead Eagles Nederland

Go Ahead Eagles Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
5
FC Twente
34
18
10
6
66-27
+39
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.