PSV richt zich na woelige transferperiode op dossier Xavi Simons

Reacties

Bij PSV is de blik na een woelige transferperiode weer op de toekomst gericht. Het volgende dossier is Xavi Simons. Er is de Eindhovenaren veel aan gelegen de creatieveling aan boord te houden.

PSV richt zich na woelige transferperiode op dossier Xavi Simons
© Pro Shots

Simons kwam afgelopen zomer over van Paris Saint-Germain en werkte zich in korte tijd op tot een van de absolute smaakmakers van het huidige PSV. Na het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke, die allebei kozen voor een avontuur in de Premier League, is Simons gestegen in de hiërarchie. De negentienjarige middenvelder wordt gezien als een van de spelers die PSV in de strijd om de landstitel op sleeptouw moet nemen.

Ondertussen hoopt de directie het contract van Simons binnen afzienbare tijd onder handen te nemen. De huidige verbintenis van de middenvelder loopt nog door tot medio 2027, maar bevat vanuit PSV-perspectief een ongunstige clausule. PSG kan Simons na dit seizoen voor een vastgesteld bedrag van twaalf miljoen euro terughalen naar Parijs. Staat de koploper van de Ligue 1 daarvoor open, dan is het aan de speler om de knoop door te hakken. Eerder liet Simons weten het naar zijn zin te hebben bij PSV.

Het spreekt voor zich dat PSV graag af wil van de genoemde clausule. De nummer drie van de Eredivisie bekijkt de mogelijkheden om het contract van Simons aan te passen, maar de vraag is in hoeverre de clausule de zaken bemoeilijkt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.