PSV rekent na moeizame start resoluut af met Apollon Limassol

Reacties

PSV is hard op weg zich te plaatsen voor de poulefase van de Europa League. De ploeg van Mark van Bommel kwam in het heenduel van de play-offs met Apollon Limassol moeizaam op gang, maar had aan een sterke fase na rust uiteindelijk genoeg om met ruime cijfers te winnen van de Cyprioten.

PSV rekent na moeizame start resoluut af met Apollon Limassol
PSV
PSV
3 - 0
Apollon Limassol
Apollon Limassol

Ten opzichte van een week geleden, toen PSV met de hakken over de sloot de play-offs haalde tegen FK Haugesund, bleek er aanvankelijk maar weinig veranderd. Voor rust hadden de Eindhovenaren grote moeite kansen te creëren. De kersverse aanwinst Kostas Mitroglou zag vanaf de bank hoe een kopbal van Denzel Dumfries (twee meter naast) en een vrije trap van Cody Gakpo (één meter over) voor rust de enige echte wapenfeiten waren van zijn nieuwe club.

De gevaarlijkste momenten kwamen in de eerste helft dan ook van Apollon Limassol, dat in de vorige ronden afrekende met Shamrock Rovers en Austria Wien. Nadat de Cyprioten al enkele keer een speldenprik hadden uitgedeeld, moest Jeroen Zoet na een half uur zijn reflexen aanspreken toen bij een snelle uitbraak een schot van Giannis Giannotas werd getoucheerd door Timo Baumgartl. De doelman van PSV redde uitstekend met zijn voeten en voorkwam zo een tegentreffer.

Counter
Zo dicht kwam PSV in de eerste 45 minuten niet bij een doelpunt, maar na rust was het al heel snel wél raak na een flitsende counter. Donyell Malen combineerde op de rechterflank met Steven Bergwijn en gaf de bal vervolgens voor op Mohammed Ihattaren. De zeventienjarige spelmaker hoefde de bal alleen nog maar binnen te tikken en deed dat ook met verve: 1-0. Het betekende zijn tweede treffer voor PSV, nadat hij zondag nog zijn eerste had gemaakt tegen Heracles Almelo.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Toeval of niet, die treffer kwam nadat Van Bommel voorin had geschoven. Ihattaren verhuisde na rust naar zijn vertrouwde nummer 10-positie, Bergwijn speelde vanuit de punt en Malen kwam vanaf rechts. In die samenstelling kwam PSV een stuk sterker voor de dag en liep het in rap tempo weg bij Apollon. Na 55 minuten schoot Gakpo fraai raak in de verre hoek na een balverovering van Erick Gutiérrez, vijf minuten later tikte Dumfries knap binnen na een voorzet van Olivier Boscagli.

Heel even leek het of die derde treffer iets deed knakken bij Apollon, maar de nummer drie van Cyprus herpakte zich en kwam nog een paar keer in de buurt van het uitdoelpunt dat voor nieuwe hoop zou zorgen. De grootste kans ontstond door geklungel in de Eindhovense defensie, toen Baumgartl met een breedtepass probeerde Boscagli te bereiken. Het resulteerde in balverlies op de rand van het eigen strafschopgebied, maar Zoet kwam uitstekend van zijn lijn en voorkwam erger.

Kostas Mitroglou toonde zich als invaller meteen nuttig als aanspeelpunt bij PSV.
Kostas Mitroglou toonde zich als invaller meteen nuttig als aanspeelpunt bij PSV.

Daarna was het tijd voor het debuut van Mitroglou. De Griekse spits werd net op tijd ingeschreven voor de play-offs en mocht tien minuten voor tijd invallen voor Ihattaren zonder ook maar één keer mee te trainen met zijn nieuwe ploeggenoten. De van Galatasaray gehuurde aanvaller kreeg het publiek meteen op de banken met een fraaie actie, maar kon zijn debuut niet opluisteren met een doelpunt. Wel stond hij met een prima pass nog aan de basis van een grote kans voor Malen.

De in de voorselectie van Oranje opgenomen aanvaller liet na score nog verder op te voeren, desondanks reist PSV volgende week donderdag met een ruime marge af naar Cyprus. Komend weekend hebben de Eindhovenaren vrij, omdat de KNVB het competitieduel met FC Groningen heeft verplaatst naar eind september. Overigens maakte in de slotfase de eerder deze zomer van Valencia gehuurde Toni Lato nog zijn officiële debuut voor PSV. De Spanjaard verving de vermoeide Boscagli.

'Cody Gakpo en Mo Ihattaren worden steeds beter bij PSV'
Gakpo in zijn nopjes met 'Gakpo-goal' en ervaren Mitroglou
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.