PSV probeert toptalent Jimenez uit buitenlandse handen te houden

Reacties

PSV onderhandelt met Mylian Jimenez over een contract. De middenvelder geldt als een groot talent in Eindhoven en kan er ook voor kiezen om zijn carrière in het buitenland voort te zetten.

PSV probeert toptalent Jimenez uit buitenlandse handen te houden

De zestienjarige Jimenez, zoon van een Colombiaanse vader en een Nederlandse moeder, heeft aanbiedingen ontvangen van Valencia, Atlético Madrid en Sampdoria. Die clubs zijn concreet nadat de linksbenige middenvelder uitblonk op een jeugdtoernooi in Spanje, vorig jaar.

Als het aan zaakwaarnemer Danny Hoekman ligt, blijft Jimenez bij PSV. 'Daarover voeren we goede gesprekken. Natuurlijk is een buitenlands avontuur aanlokkelijk, vooral financieel, maar ik vind de ontwikkeling van een speler het belangrijkste. Mylian kan zich bij PSV uitstekend ontwikkelen en dan hopelijk het eerste elftal halen.'

Dat Jimenez, jeugdinternational van Nederland, in het buitenland aanzienlijk meer geld kan verdienen dan bij PSV, is voor Hoekman geen reden om te kiezen voor een transfer naar het buitenland. 'Spelers komen vaak met het argument dat ze een doodschop kunnen krijgen en dan een heel goed contract hebben laten liggen, maar je kunt je daar tegenwoordig heel goed tegen verzekeren, dus dat is geen argument meer.'

Jimenez speelt dit seizoen bij PSV in de Onder-17 en traint al regelmatig mee met Onder-19, waar Ruud van Nistelrooij trainer is. Nu de middenvelder zestien jaar oud is, mag hij zijn eerste profcontract tekenen. PSV wil hem graag voor drie jaar binden.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.