PSV presenteert 'ontzettend waardevolle' Waterman

Reacties

PSV heeft de komst van Boy Waterman (38) maandag afgerond. De ervaren keeper heeft een contract tot de zomer van 2023 getekend.

PSV presenteert 'ontzettend waardevolle' Waterman
© Pro Shots

Voor Waterman wordt het zijn tweede termijn in Eindhoven. In het seizoen 2012/13 stond hij al 41 duels onder de lat bij PSV. Met de Eindhovense club veroverde hij destijds de Johan Cruijff Schaal. In de zomer van 2013 verliet Waterman PSV transfervrij voor het Turkse Karabükspor.

PSV ziet in de ex-jeugdinternational, die na het afgelopen seizoen transfervrij vertrok bij OFI Kreta, een welkome aanvulling voor de selectie van trainer Ruud van Nistelrooy. Waterman moet als back-up gaan dienen voor de Argentijnse goalie Walter Benítez, de beoogde eerste doelman voor het nieuwe seizoen, en Joël Drommel.

'Boy heeft de afgelopen seizoenen veel gespeeld. Hij is fit, kent de wetten van de topsport en brengt veel ervaring in de kleedkamer. Dat is ontzettend waardevol voor de jonge spelers in onze selectie. Daarnaast kent hij PSV natuurlijk vanwege zijn eerdere periode in Eindhoven. We zijn blij dat hij terugkeert', verklaart directeur voetbalzaken John de Jong op de website van de winnaar van de KNVB-Beker.

Waterman kwam eerder in zijn carrière ook uit voor SC Heerenveen, AZ, ADO Den Haag, De Graafschap, Alemannia Aachen (Duitsland) en APOEL Nicosia (Cyprus). Met Jong Oranje werd de doelman in 2007 Europees kampioen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.