PSV pakt door en versterkt zich met Savinho

Reacties

PSV gaat zich op huurbasis versterken met Sávio Moreira da Oliveira, kortweg Savinho. De contracten zijn getekend, meldt directeur voetbalzaken John de Jong. De Eindhovenaren hebben de werkvergunning ook al aangevraagd.

PSV pakt door en versterkt zich met Savinho
© Pro Shots

'We verwachten hem in de loop van volgende week in Eindhoven te zien', reageert De Jong op de clubwebsite. 'Wij zien in hem een groot talent en hopen dat dit de start is van een lang traject waarin hij veel mooie momenten met PSV gaat beleven. Omdat het zijn eerste stap buiten Brazilië is, gunnen we Sávio de tijd om zich aan te passen aan een nieuwe omgeving en een nieuwe club. We zijn overtuigd van zijn potentieel.'

De achttienjarige Savinho maakte onlangs voor zesenhalf miljoen euro exclusief bonussen de overstap van Atlético Mineiro naar Troyes, dat onderdeel is van de City Group van Manchester City. Door nieuwe regels rond het verhuren van spelers moesten The Citizens een dergelijke constructie bedenken om Savinho naar Europa te halen. De speler zelf wilde echter liever bij PSV aan de slag dan bij Troyes.

Nu is de deal dus rond. PSV huurt Savinho in eerste instantie voor één seizoen.

De rechtsbuiten debuteerde in september 2020 op zestienjarige leeftijd bij Atlético Mineiro en viel ook als jeugdinternational van Brazilië op bij de Europese scouts. Hij speelde 33 wedstrijden in het eerste elftal van Galo. Daarin was hij goed voor twee treffers.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.