PSV overleeft heet Avondje NAC en blijft foutloos

Reacties

PSV heeft zaterdagavond ook zijn zevende competitiewedstrijd gewonnen. De koploper maakte niet bepaald een overtuigende indruk, maar won wel bij NAC Breda.

PSV overleeft heet Avondje NAC en blijft foutloos
NAC Breda
NAC Breda
0 - 2
PSV
PSV

PSV-trainer Mark van Bommel hield vast aan het team dat afgelopen week overtuigend afrekende met Ajax. Daardoor kwamen de Eindhovenaren op achttien punten na zes duels, voor het eerst sinds 2002. NAC leefde met heel wat minder vertrouwen toe naar de zevende speelronde. Bovenop de sportieve problemen - met als dieptepunt de midweekse bekeruitschakeling door RKC Waalwijk - kwam vrijdag een bestuurscrisis. Technisch directeur Hans Smulders werd op non-actief gezet, waarna algemeen directeur Justin Goetzee zich solidair toonde.

Het was al snel duidelijk met welke boodschap NAC-trainer Mitchell van der Gaag zijn ploeg het veld op had gestuurd. De thuisploeg probeerde de ruimtes klein te houden en als het even kon te prikken via tegenstoten. Die strategie sorteerde effect in de matige eerste helft.

PSV kwam namelijk nauwelijks tot mogelijkheden, ook omdat er laconiek met het balbezit werd omgesprongen. Bovendien hanteerde de landskampioen een te laag tempo. Af en toe liet Hirving Lozano zich gelden, maar ook de Mexicaan kon zijn ploeg in die fase niet over het dode punt heen helpen. NAC had de zaken goed voor elkaar en zorgde voor rust eenmaal zelf voor serieus gevaar: Gervane Kastaneer had de pech dat zijn schot op de hak van ploeggenoot Mitchell te Vrede belandde.

In de eerste tien minuten na rust was veel meer spektakel te zien dan in de hele eerste helft. Eerst was het PSV dat, bij de eerste de beste kans, op voorsprong kwam. Luuk de Jong, die zich met een loopactie ruimte had verschaft, promoveerde een splijtende pass van voormalig NAC-speler Angeliño tot de openingstreffer door de bal binnen te glijden: 0-1.

De thuisploeg leek niet bepaald aangeslagen door de tegengoal en trok via Te Vrede de stand bijna direct weer gelijk. De NAC-supporters keken enkele minuten daarna hoopvol naar arbiter Dennis Higler na hands van Nick Viergever in het zestienmetergebied. De scheidsrechter kende op advies van de VAR echter geen penalty toe. Na dit moment sloeg de vlam in de pan; de persoonlijke duels werden feller en Higler deelde een aantal gele kaarten uit.

NAC bleef dreigend en voelde dat PSV niet zijn beste dag kende. Toch ontstonden er geen grote mogelijkheden voor de thuisploeg, los van een subtiel schot van Anouar Kali dat uiteenspatte op de lat. Door de offensieve bedoelingen van de thuisploeg kreeg de landskampioen meer ruimte, maar bij de equipe van Van Bommel ging er altijd wel iets mis in de eindfase. Misschien wel tekenend was dat zowel Gastón Pereiro als Lozano werd gewisseld.

'Het lijkt wel of de herfstdip van Pereiro er weer aan komt'

De supporters van NAC zongen om 'alles of niets', maar een serieus slotoffensief zat er niet meer in voor de ploeg van Van der Gaag. PSV maakte er in de blessuretijd zelfs nog 0-2 van via invaller Donyell Malen. De aanvaller tikte eenvoudig binnen na een fraaie individuele actie van Steven Bergwijn.

Door de zege verhoogde PSV zijn puntentotaal naar 21, acht meer dan Ajax, Feyenoord en Heracles Almelo. Al deze clubs komen dit weekeinde nog in actie. NAC blijft op drie punten steken en staat daarmee in de degradatiezone. PSV kan nu toewerken naar de Champions League-wedstrijd tegen Internazionale van woensdagavond. Om 21.00 uur is de aftrap in het Philips Stadion.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
2
4
119-32
+87
86
2
PSV
34
26
5
3
98-26
+72
83
3
Feyenoord
34
20
5
9
75-41
+34
65
4
AZ
34
17
7
10
64-43
+21
58
5
Vitesse
34
14
11
9
70-51
+19
53
6
FC Utrecht
34
15
8
11
60-51
+9
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.