PSV-opponent Basel sluit oefencampagne met slecht gevoel af

FC Basel heeft in de laatste wedstrijd van zijn oefencampagne niet bewezen klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. De tegenstander van PSV in de tweede voorronde van de Champions League ging ondanks een goal van Ricky van Wolfswinkel onderuit tegen VfB Stuttgart.

Van Wolfswinkel stond bij Basel in de punt van de aanval en zette zijn ploeg tien minuten voor rust nog op een 2-1 voorsprong. De Nederlander trok na balverlies van Stuttgart op het middenveld een indrukwekkende sprint en schoot verwoestend raak. Basel slaagde er niet in om deze voorsprong mee de kleedkamer in te nemen. Vlak voor de onderbreking schoot Marcin Kaminski de 2-2 tegen de touwen.

Twintig minuten voor tijd kwam Stuttgart via een treffer van Nicolás González voor het eerst op voorsprong (2-3) en Basel kreeg het niet voor elkaar om hierna nog iets terug te doen. De ploeg van Marcel Koller kende zo een slechte generale repetitie voor de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, komende vrijdag tegen FC Sion. Vier dagen na het duel met Sion, op dinsdag 23 juli, wacht voor Basel in Eindhoven de eerste ontmoeting met PSV.