PSV-opponent Barcelona maakt schiettent van duel met Huesca

Barcelona is na drie speelrondes nog schadevrij in de Primera División. De Champions League-tegenstander van PSV etaleerde tegen Huesca zijn aanvallende klasse. Lionel Messi kreeg weer eens een record in handen.

Barcelona
Barcelona
8 - 2
Huesca
Huesca

Marc-André ter Stegen noteerde in de eerste twee competitieduels een clean sheet, maar moest tegen de promovendus al in de derde minuut vissen. Huesca sneed als een mes door de boter door de defensie van de Catalanen en het was Cucho die het laatste zetje gaf.

Vanzelfsprekend zette het wakker geschrokken Barcelona meteen de jacht op de 1-1 in en net zo weinig verrassend was het dat Messi verantwoordelijk was voor de gelijkmaker. De vijfvoudige winnaar van de Gouden Bal verschafte zich ruimte met een individuele actie en passeerde vervolgens doelman Axel Werner.

Messi mag zich nu de meest trefzekere Argentijn aller tijden noemen (met op dat moment 386 competitiegoals), een record dat hij tot zondag moest delen met Carlos Bianchi. Huesca werd bij tijd en wijle simpelweg overlopen en keek dan ook al snel tegen een 2-1 achterstand aan. Jorge Pulido werkte de bal achter zijn eigen doelman, na een aanval over links. Na opnieuw een aanval over deze flank maakte Luis Suárez er nog voor rust 3-1 van. Huesca zorgde evenwel voor het slotstuk van de boeiende eerste helft: Alex Gallar tikte van dichtbij binnen.

Barcelona plaatste na rust meteen de beslissende demarrage, daartoe ook in de gelegenheid gesteld door een Huesca dat frank en vrij de aanval zocht. Ousmane Dembélé maakte er met een diagonaal schot 4-2 van, waarna ook Ivan Rakitic het net vond met een fraaie pegel.

Huesca bleef naar voren spelen en incasseerde in de 61ste minuut opnieuw het 'loon' van die risicovolle tactiek. Met één pass van Philippe Coutinho werd de complete Huesca-defensie uiteengereten. Messi rondde vervolgens op karakteristieke wijze af.

Barcelona liet de teugels wat vieren, maar liep desondanks verder uit. Jordi Alba tikte binnen op aangeven van Messi en in de blessuretijd verzilverde Suárez een zelf versierde strafschop. Daardoor veroverden de Catalanen - waar Clément Lenglet nog debuteerde als invaller - op basis van het doelsaldo de eerste plaats op het eveneens foutloze Real Madrid. Atlético Madrid volgt al op vijf punten, eentje meer dan Huesca.

Levante
Levante
2 - 2
Valencia
Valencia

In de lunchwedstrijd van zondag liep Valencia opnieuw averij op. De Champions League-deelnemer verslikte zich in stadgenoot Levante: 2-2. Valencia knokte zich twee keer terug van een achterstand: Denis Cheryshev (1-1) en Dani Parejo (2-2) sloegen terug na de goals van Roger. Door een rode kaart van Coke speelde Valencia het laatste kwartier met een man meer, maar Levante stelde het punt veilig. Valencia staat op twee punten na drie duels.