PSV ontsnapt pas laat aan blamage bij Go Ahead

Reacties

PSV is woensdagavond door het oog van de naald gekropen tegen Go Ahead Eagles. Pas in de slotfase werd afstand genomen van de promovendus, waarmee een blamage in Deventer werd voorkomen.

PSV ontsnapt pas laat aan blamage bij Go Ahead
© Pro Shots
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles
1 - 2
PSV
PSV

Al in de eerste minuten werd voor PSV duidelijk dat het geen makkelijk duel zou worden in Deventer. In de zevende minuut werkte Iñigo Córdoba de bal net over na een voorzet vanaf links en tien minuten later schoot de Spanjaard na een goed uitgespeelde aanval op de uitgestoken arm van keeper Joël Drommel.

Tussen die kansen door was PSV wel op voorsprong gekomen in De Adelaarshorst. De Eindhovenaren kwamen er in de vijftiende minuut razendsnel doorheen en via Cody Gakpo viel de 0-1 (zie video onder). Hij schoot hard binnen achter doelman Warner Hahn. Go Ahead liet zich door de tegengoal niet uit het veld slaan en kwam via Marc Cardona bijna op 1-1, maar de spits schoot voorlangs.

Na diverse grote missers in de eerste drie kwartier sloeg Go Ahead in het tweede bedrijf wél toe. Driemaal was scheepsrecht voor Córdoba, die vanuit een moeilijke hoek op prachtige wijze Drommel verschalkte (zie video onder). Kort na die goal stond Córdoba weer in het middelpunt van de aandacht, behalve de aandacht van scheidsrechter Bas Nijhuis. Hij zag niet dat de doelpuntenmaker per ongeluk in het veld was blijven staan na een wissel, waardoor Go Ahead een paar seconden met twaalf man op het veld stond.

Ook met elf man, toen Córdoba alsnog naar de kant was gegaan, bleef Go Ahead het PSV zeer lastig maken. Daarbij hielp het niet dat PSV-trainer Roger Schmidt smaakmaker Noni Madueke met een ogenschijnlijke hamstringblessure uit zag vallen. De aanvaller was teruggekeerd in de basisopstelling, maar viel twintig minuten voor tijd uit. Zijn vervanger was Yorbe Vertessen.

Eerder in de wedstrijd had Schmidt al tweemaal gewisseld, met Jordan Teze en Armando Obispo kwamen er direct na rust twee nieuwe verdedigers in het veld. Ook Davy Pröpper en Carlos Vinícius maakten hun opwachting in Deventer, maar ook zij konden niet voor de verlossende goal zorgen. Dit lukte aanvoerder Marco van Ginkel, tegen Feyenoord nog gespaard, wel. Vijf minuten voor tijd kopte hij van dichtbij raak na een corner van Gakpo en zorgde hij voor veel opluchting in Eindhoven.

Zo voorkomt PSV pas laat in de wedstrijd dat het opnieuw een klap te verwerken krijgt, maar het spel na de recordnederlaag tegen Feyenoord (0-4) is nog niet om over naar huis te schrijven. Tekenend was dat Go Ahead in de allerlaatste seconden nog een heel grote kans kreeg. Isac Lidberg kon door op Drommel, maar schoot op het lichaam van de goalie.

Door de overwinning sluit PSV aan op een punt van koploper Ajax, Go Ahead blijft voorlopig in de middenmoot staan.

Go Ahead Eagles Nederland

PSV Nederland

PSV Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
5
AZ
34
18
7
9
64-44
+20
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

De 0-1 en 1-1 bij Go Ahead - PSV

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.