PSV ook naar Cyprus, Israëlische trip Feyenoord, AZ treft Antwerp

Reacties

De Nederlandse clubs kennen hun tegenstanders in de play-offs van de Europa League. Ook PSV moet afrekenen met een club uit Cyprus. Apollon Limassol won vanavond ook de return van Austria Wien en de derde EL-voorronde. Feyenoord treft Hapoel Be'er Sheva uit Israël en AZ neemt het op tegen Antwerp FC. 

PSV ook naar Cyprus, Israëlische trip Feyenoord, AZ treft Antwerp
Apollon Limassol
Apollon Limassol
3 - 1
Austria Wien
Austria Wien

Apollon Limassol had het heenduel in Oostenrijk vorige week al met 2-1 gewonnen en kende uiteindelijk een probleemloze return, al was het nog even schrikken geblazen toen verdediger Maudo de bezoekers uit Wenen na zeventien minuten op voorsprong zette.

Na rust stelde Limassol echter binnen tien minuten orde op zaken. Sergé Gakpé trok de stand twee minuten na de hervatting gelijk, waarna het via een eigen doelpunt van Johaness Handl ook al snel 2-1 werd. Giannis Gianniotas brak het Oostenrijkse verzet in de 67ste minuut definitief.

En dus moet na Ajax, dat in de play-offs van de Champions League op APOEL Nicosia stuit, ook PSV afrekenen met een club uit Cyprus. De Eindhovenaren zijn gewaarschuwd, want vorig seizoen bereikte Limassol voor de vierde keer in de clubhistorie de Europa League door FC Basel uit te schakelen.

Dat Limassol nu Austria Wien de weg naar de groepsfase verspert, is goed nieuws voor Nederland met het oog op de UEFA-coëfficiëntenlijst. Oostenrijk bezet dit seizoen weer de elfde plaats, die de landskampioen doorgaans een direct ticket voor de Champions League oplevert, maar is nu al twee clubs kwijt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hapoel Be'er Sheva
Hapoel Be'er Sheva
3 - 1
IFK Norrköping
IFK Norrköping

Voor het al geplaatste Feyenoord wacht een trip naar Israël. Hapoel Be'er Sheva creëerde vorige week een prima uitgangspositie voor de return door met 1-1 gelijk te spelen tegen IFK Nörrkoping en maakte het karwei vanavond af door met 3-1 te winnen van de Zweden.

Het werd nog wel even spannend nadat Rasmus Lauritsen iets terugdeed voor Nörrkoping na de treffers van Niv Zrihan en de Nederlandse spits Nigel Hasselbaink. In de extra tijd bracht Zrihan het ticket voor de play-offs echter in veilige haven voor de nummer vier van Israël.

Viktoria Plzen
Viktoria Plzen
nv
2 - 1
Antwerp
Antwerp

Bij Viktoria Plzen - Antwerp FC was een verlenging nodig om te bepalen wie in de play-offs de tegenstander zou worden van AZ. De Belgen trokken daarin uiteindelijk aan het langste eind door een doelpunt van Dieumerci Mbokani, nadat het er eerst nog slecht uitzag.

Plzen had tien minuten voor tijd de stand over twee duels namelijk toch nog gelijk getrokken via Michael Krmencik. Toen de Tsjechische spits in de zevende minuut van de verlenging nogmaals scoorde, keerden de kansen van Antwerp helemaal. Zeker toen Abdoulaye Seck twee keer geel kreeg.

Met tien man trok de nummer vier van België een ticket voor de play-offs toch nog over de streep, waardoor er een Lage Landen-derby op de rol staat voor AZ. De ploeg van de Roemeense trainer László Bölöni kan historie schrijven door zich voor het eerst in de clubhistorie voor de EL te plaatsen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Play-offs
Voor AZ, Feyenoord en PSV geldt dat ze volgende week (22 augustus) allemaal eerst met een thuiswedstrijd aan de play-offs beginnen. Een week later (29 augustus) moeten de drie Nederlandse clubs zich op vreemde bodem zien te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Europa League. 

{"title":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","titleMobile":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","odd":"100.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:897b0283-8797-432c-9631-8a6f68fce3a8","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+).","textMobile":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.