PSV moet aan de bak in Lissabon na belangrijke zege Sporting

Reacties

Sporting Portugal heeft dankzij een eenvoudige zege op Rosenborg een goede stap gezet richting kwalificatie voor de knock-outfase van de Europa League. De Groen-Witten kunnen zich over drie weken, als PSV op bezoek komt in Lissabon, definitief plaatsen via Groep D.

PSV moet aan de bak in Lissabon na belangrijke zege Sporting
© Pro Shots
Rosenborg BK
Rosenborg BK
0 - 2
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon

Hoewel Sporting zich bij een overwinning nog niet kon verzekeren van plaatsing voor de knock-outfase van de Europa League, zou het wel een enorme stap richting overwintering zijn. Dat gold niet voor Rosenborg, waar AZ-huurling Bjørn Johnsen sinds deze zomer gestald is. De Noren beleven een dramatisch seizoen in de Europa League en hadden bij aanvang van de vierde speelronde in de groepsfase zelfs nog geen enkel punt gepakt. Alleen bij winst op Sporting was er nog een kans dat Rosenborg zich zou kunnen nestelen bij de eerste twee van Groep D. Desondanks was er geen basisplaats voor Johnsen, die Alexander Søderlund voor zich moest duiden in de punt van de aanval.

Het duurde een kwartier voor de score geopend werd in Trondheim. Gejuicht werd er echter niet door supporters van de thuisploeg, want het was Sporting dat op voorsprong kwam. Na een afgeslagen hoekschop belandde de bal voor de voeten van Luis Neto, die in een keer voorgaf en daarmee het hoofd vond van Sebastián Coates: 0-1. Vlak voor rust leek het al over en sluiten voor Rosenborg, dat de score verdubbeld zag worden. Het was Sporting-vedette Bruno Fernandes die kinderlijk balverlies in de Noorse achterhoede afstrafte met een onhoudbaar schot: 0-2. Het was alweer de derde Europa League-treffer van dit seizoen voor Fernandes. In de tweede helft mocht Johnsen zelfs nog zijn opwachting maken bij Rosenborg. Het was een verwoede poging de achterstand nog om te buigen. Dat lukte niet en dus stapte Sporting als winnaar van het veld: 0-2.

Dankzij de eenvoudige zege in Noorwegen en de afgetekende nederlaag van PSV in Oostenrijk (4-1) grijpt Sporting de koppositie in Groep D. Het puntloze Rosenborg is met nog twee speelronden te gaan reeds uitgeschakeld. Op donderdag 28 november nemen Sporting en PSV het in de vijfde speelronde Lissabon tegen elkaar op. Als Sporting wint is het verzekerd van plaatsing, terwijl het voor PSV een cruciaal duel wordt wil het zicht houden op Europese overwintering.

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep D UEFA Europa League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
LASK Linz
6
4
1
1
11-4
+7
13
2
Sporting Lissabon
6
4
0
2
11-7
+4
12
3
PSV
6
2
2
2
9-12
-3
8
4
Rosenborg BK
6
0
1
5
3-11
-8
1
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Sporting Portugal
Meer over Sporting Portugal
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.