PSV met Ihattaren en jonge talenten naar Sparta

Reacties

PSV kan zaterdagavond tegen Sparta Rotterdam weer beschikken over Mo Ihattaren. Steven Bergwijn is echter nog afwezig en achter Donyell Malen staat een groot vraagteken.

PSV met Ihattaren en jonge talenten naar Sparta
© Pro Shots
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
2 - 2
PSV
PSV

Ihattaren miste het duel met AZ (0-4) van afgelopen weekend vanwege een lichte blessure, maar heeft de training weer hervat en kan spelen in Rotterdam. Wat betreft Malen is het afwachten. 'Meer dan dat kan ik over Donyell niet zeggen', aldus Van Bommel.

De trainer liet wel weten dat hij vreest Bergwijn een langere periode te moeten missen. Hij raakte in de slotfase van het duel met LASK Linz (0-0) geblesseerd aan zijn bovenbeen en ontbrak ook al in de voorselectie van Oranje voor de EK-kwalificatieduels van medio en eind november. Verder zijn ook de geschorste Ryan Thomas, Jorrit Hendrix en Nick Viergever nog absent tegen Sparta.

Talenten en reserves
Het betekent dat Van Bommel waarschijnlijk enkele talenten van Jong PSV meeneemt naar Spangen. Vrijdag trainden Cyril Ngonge, Amar Catic (aanvallers), Richie Ledezma en Claudio Gomes (middenvelders) mee. 'Ze zullen niet allemaal meegaan, maar wel een aantal', aldus Van Bommel. 'Het zijn spelers die tijd en ruimte nodig hebben om zich te ontwikkelen, maar ik zie ze graag ook regelmatig bij ons aan het werk. Dan kun je ze het beste volgen.'

Ondanks de flinke lijst afwezigen tegen AZ, bleef Gastón Pereiro vorig weekend op de bank. Van Bommel zegt dat de bijrol van de Uruguayaan niets te maken heeft met zijn intentie om zijn aflopende contract niet te verlengen. 'Hij heeft de kans gehad om te verlengen en heeft een andere keuze gemaakt, maar op basis daarvan maak ik zelf mijn keuzes niet. Hij is gewoon een optie.' Van Bommel ging ook nog kort in op de situatie van Toni Lato, die sinds zijn komst van Valencia afgelopen zomer in een uitzichtloze situatie lijkt beland. 'Zolang hij hier zit, hoort hij erbij en maakt hij kans op speeltijd.'

Voetballend loopt het niet bij PSV: 'lhattaren kan van een 6 een 8 maken'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.