PSV loopt weer kater op in 'spookstadion' van Heerenveen

PSV is er zondag niet in geslaagd om een einde te maken aan een horrorreeks in uitwedstrijden tegen SC Heerenveen. De ploeg van Roger Schmidt was in het Abe Lenstra Stadion dominant, maar kreeg uit het niets toch de gelijkmaker om de oren. Daardoor staat PSV nu twee punten achter op Ajax.

sc Heerenveen
1 - 1
PSV
PSV

Een uitwedstrijd bij Heerenveen: het levert PSV de laatste jaren steeds weer een slecht gevoel op. De Eindhovenaren wonnen op 18 december 2011 (!) voor het laatst een competitieduel in het Abe Lenstra Stadion en Heerenveen kon daardoor met recht een angstgegner genoemd worden. Zondag leek er eindelijk weer eens een zege in de maak voor PSV. De ploeg van Schmidt had vrijwel de hele wedstrijd de controle en nam al in de dertiende minuut een voorsprong.

Opnieuw was Carlos Vinícius de man die zich liet bejubelen. De Braziliaan profiteerde van goed werk van Bruma en schoot van dichtbij gedecideerd raak. Sinds zijn eerste basisplaats in de Eredivisie (op 24 oktober tegen Ajax) is Vinícius nu bij zeven competitiegoals direct betrokken geweest: driemaal als afmaker, viermaal als aangever. In de genoemde periode deed geen speler in de Eredivisie dat beter.

Het gehavende PSV, dat voor het derde duel op rij met dezelfde opstelling was begonnen, bleef na de openingstreffer de betere ploeg. Heerenveen kwam nauwelijks in het stuk voor: alleen een afstandsschot van Rami Kaib zag er gevaarlijk uit, maar de poging ging naast het doel van Joël Drommel. PSV noteerde voor rust zeven doelpogingen. Het bleef bij die ene goal van Vinícius.

Ook in de tweede helft was PSV zichtbaar sterker. De bezoekers verzuimden echter om het overwicht verder uit te drukken in de score en kregen daar de rekening voor gepresenteerd. Henk Veerman miste al een aardige kans (schot geblokt door André Ramalho), voordat Rami Al Hajj voor de gelijkmaker zorgde. Drommel verwerkte een vrije trap van Joey Veerman niet sterk en Al Hajj schoot raak: 1-1.

PSV moest, met nog een ruim kwartier op de klok, opnieuw beginnen. De bezoekers drongen aan en Bruma raakte met zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied de buitenkant van de paal. Een inzet van de Portugees in blessuretijd was een prooi voor Xavier Mous en dus liep PSV weer averij op in het Abe Lenstra Stadion. Volgende week wacht voor de nummer twee van de Eredivisie de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht; Heerenveen gaat dan op bezoek bij Heracles Almelo.