PSV komt meteen in actie na uitspraak in zaak-Pellè

Reacties

PSV gaat via de juridische weg proberen om de te veel betaalde belasting bij de transfers van Memphis Depay en Georginio Wijnaldum terug te vorderen. De Eindhovenaren hebben woensdag een zaak aangespannen bij de belastingrechter in Breda.

PSV komt meteen in actie na uitspraak in zaak-Pellè

'We hebben gewacht tot de uitspraak in de zaak-Pellè. We hadden afgesproken dat Feyenoord in het juridische traject het voortouw zou nemen', aldus algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV in gesprek met De Telegraaf.

Feyenoord werd door de rechter van Den Haag in het gelijk gesteld in de zaak-Pellè. De Italiaan verkaste in de zomer van 2014 naar Southampton. De Rotterdammers spraken daarvoor al met de aanvaller af dat hij een bepaald percentage van een toekomstige transfersom zou incasseren. Over dit bedrag moest door de club liefst 75 procent belasting worden betaald, conform artikel 32bb van de Wet op de loonbelasting. De speler betaalde ook nog eens 52 procent inkomstenbelasting.

De wet werd in het leven geroepen om te hoge gouden handdrukken in met name de bancaire sector tegen te gaan, maar werd óók toegepast in gevallen als die van Pellè. PSV liet in het verleden Wijnaldum en Depay bij een transfer meedelen middels een doorverkooppercentage en Ajax deed dit met Jan Vertonghen.

De rechter kwam in de zaak-Pellè tot de conclusie dat de belasting op excessieve vertrekvergoedingen niet is bedoeld voor de voetballerij. 'Het is mooi om te zien, als je het vonnis leest, dat daarin precies de argumenten naar voren komen, die wij ook steeds hebben opgevoerd tegen deze voor voetbalclubs onrechtvaardige heffing', zegt Gerbrands.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.