PSV komt in zoektocht naar versterking opnieuw uit bij Jahanbakhsh en Van Ginkel

Reacties

PSV ziet in Alireza Jahanbakhsh (26) en Marco van Ginkel (27) mogelijke versterkingen voor het nieuwe seizoen. Jahanbakhsh komt bij Brighton & Hove Albion weinig aan spelen toe, terwijl Van Ginkel zijn contract bij Chelsea verlengde, maar mag worden verhuurd.

PSV komt in zoektocht naar versterking opnieuw uit bij Jahanbakhsh en Van Ginkel
© Pro Shots

Jahanbakhsh werd een jaar geleden ook al in verband gebracht met een overgang naar Eindhoven. De Iraniër, die nog tot medio 2023 vastligt bij Brighton, was vorige zomer in beeld als opvolger van Hirving Lozano. Manager Graham Potter gaf echter al snel aan dat hij de aanvaller nodig had en ook Jahanbakhsh zelf zei dat hij voor zijn kans in Engeland wilde gaan. Dit seizoen kwam hij tot nu toe tot slechts acht Premier League-optredens.

In de twee wedstrijden na de coronastop zat Jahanbakhsh niet bij de selectie van Brighton. Een vertrek lijkt bespreekbaar. In Eindhoven zou de Iraniër een extra optie voorin kunnen zijn voor de nieuwe trainer Roger Schmidt. Op de rechterflank heeft Duitser keuze uit Ritsu Doan en Noni Madueke, terwijl ook Bruma en Ihattaren op die plek in actie kunnen komen. Jahanbakhsh verruilde AZ in 2018 voor Brighton na een glorieus seizoen in Alkmaar. Daarvoor kwam hij uit voor NEC.

PSV heeft ook serieuze interesse in een weerzien met Van Ginkel. De middenvelder verlengde, ondanks langdurig blessureleed, afgelopen week zijn aflopende contract bij Chelsea. De Engelse topclub wil hem waarschijnlijk echter elders stallen, waarbij PSV op zoek is naar versterking op het middenveld. Het zou de vierde verhuurperiode betekenen voor Van Ginkel in Eindhoven. In 2016 en in het seizoen 2018 kroonde hij zich met de Eindhovenaren tot landskampioen. In de afgelopen twee jaar kwam hij door blessureleed aan zijn knie niet meer in actie, maar inmiddels is de achtvoudig international blessurevrij.

Bekijk hier al onze video's
Meer Brighton & Hove Albion
Meer over Brighton & Hove Albion
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Jahanbakhsh
Meer over Jahanbakhsh
Meer M. van Ginkel
Meer over M. van Ginkel
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.