PSV kan borst natmaken voor 'hel van Linz', Young Boys gaat flink af

De Europese tegenstanders van Feyenoord en PSV hebben wisselende resultaten geboekt in de eigen competitie. De fans van PSV-opponent LASK Linz lieten in ieder geval zien dat ze een behoorlijke sfeeractie op poten kunnen zetten.

LASK Linz

De tegenstander van PSV blijft in de Oostenrijkse competitie nog een beetje in het spoor van Red Bull Salzburg. Door met 2-0 te winnen van Austria Wien is het verschil weer teruggebracht naar drie punten. Reinhold Ranftl opende al vroeg in de wedstrijd de score, twintig minuten in de tweede helft verdubbelde Petar Filipovic de marge.

De wedstrijd eindigde op tumultueuze wijze, want tien minuten voor tijd werd het duel stilgelegd door de scheidsrechter. Fans staken behoorlijk wat vuurwerk af en daardoor was er behoorlijk wat rookontwikkeling in het stadion. Het zicht was dusdanig slecht dat er een pauze van tien minuten werd ingelast om de rook weg te laten trekken, daarna werd het duel simpel uitgespeeld door LASK.

De Oostenrijkers hielden twee weken geleden PSV nog op een 0-0 gelijkspel in Eindhoven, ondanks dat puntenverlies staat PSV nog wel bovenaan in de Europa League-groep.

Young Boys

Young Boys had vijf duels op rij gewonnen in de Super League, maar tegen middenmoter Servette FC ging het volledig mis voor de regerend landskampioen. In de tweede helft maakte de thuisclub het verschil, Varol Tasar (tweemaal) en Sébastien Wüthrich scoorden: 3-0.

Enige troost voor Young Boys is dat de club de koppositie in Zwitserland in handen houdt. Tegelijkertijd speelde naaste belager FC Basel immers met 1-1 gelijk tegen Neuchâtel Xamax, waardoor Young Boys nog een voorsprong van een punt heeft na dertien duels.

Ook in de Europa League-groep met Feyenoord staat Young Boys bovenaan, met zes punten uit drie duels. Feyenoord heeft zelf drie punten bij elkaar gevoetbald en dus is donderdag een winstpartij in De Kuip erg belangrijk voor de overwinteringskansen van Feyenoord. Het vorige duel tussen de twee clubs eindigde in een 2-0 overwinning voor Young Boys.