PSV in the USA - Pereiro: 'Ik had verwacht dat ik verder zou zijn'

Reacties

VI-verslaggever Marco Timmer is met PSV afgereisd naar de Verenigde Staten, waar de Eindhovenaren zich in Orlando voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Tijdens het trainingskamp doet hij verslag van de voorbereiding op het restant van het seizoen.

PSV in the USA - Pereiro: 'Ik had verwacht dat ik verder zou zijn'

Een van de mooiste voetballers bij PSV qua spel is Gastón Pereiro. Ook tijdens de trainingen in Florida valt de goede techniek van de 22-jarige Uruguayaan weer op. Pereiro leek dit seizoen zijn grote belofte eindelijk volledig te gaan inlossen. Dat de aanvallende middenvelder geweldig kan voetballen is inmiddels bekend, maar dat hij dit in wedstrijden geregeld verbergt ook. Niet voor niets wordt Pereiro als hij speelt ook vaak na ongeveer een uur gewisseld door Phillip Cocu.

Dit seizoen kreeg Pereiro echter zijn kans op zijn favoriete plaats achter de spits. Op 'tien' rendeerde de technicus in het begin ook uitstekend. Na acht duels stond de voetballer al op vijf doelpunten en hadden we het idee dat de uitspraak van technisch directeur Marcel Brands dat 'Pereiro een twintig miljoen plus speler kan worden als hij ontploft' weleens waarheid zou kunnen worden.

Hoewel Pereiro dit seizoen van alle PSV'ers de meeste kansen creëert, lukte het de Uruguayaan toch weer niet zijn hoge niveau vast te houden. En als de flegmatieke prof onzichtbaar is in een wedstrijd, dan is hij dat ook echt. Veel meer dan bijvoorbeeld Bart Ramselaar, die wellicht wat minder talentvol is, maar wel altijd terug kan vallen op een goede arbeidsethos.

Dat is ook de reden dat Ramselaar voor de winterstop een basisplaats heroverde, want Pereiro bleef op vijf treffers en twee assists staan en verspeelde zijn krediet. In Orlando liet de stilist tegen Corinthians weer een paar geniale dingen zien, maar de vraag is of die momenten spaarzaam blijven of dat hij nu eens een hele periode lang zijn klasse kan blijven laten zien.

Pereiro is zelfkritisch: 'Ik moet op veel terreinen nog completer worden.'
Pereiro is zelfkritisch: 'Ik moet op veel terreinen nog completer worden.'

'Ik ben zelf ook niet helemaal tevreden over de eerste helft van het seizoen', zegt Pereiro. 'Ik wil altijd meer en beter. Natuurlijk wil ik alles spelen en het ligt aan mezelf of dat ook gebeurt. Ik moet ervoor zorgen dat ik meer aan de bal kom en er dan goede dingen mee doe. Dat is mijn kracht. Maar ik moet op veel terreinen nog completer worden. Beter meeverdedigen, mijn kopkracht meer benutten. Het zijn allemaal zaken waar ik in de tweede helft van het seizoen de aandacht op leg. Eerlijk gezegd had ik ook verwacht dat ik verder zou zijn, omdat ik wel goed aan het seizoen begon. Na de winterstop is er een nieuwe kans, daar richt ik me op.'

Pereiro was wél te spreken over zijn spel in de oefenwedstrijd tegen Corinthians. 'Ik voel me ook goed', zegt de Uruguayaan. 'Het was de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar, het is logisch dat we nog niet in topvorm zijn, we trainen in Florida ook hard. Daar ligt de focus op. Toch hebben we een goede wedstrijd gespeeld, jammer dat we niet hebben gewonnen. Ik denk wel dat we hier een heel goede basis leggen voor de tweede helft van het seizoen. Het is soms best zwaar met twee lange sessies per dag, maar daar gaan we straks van profiteren. Het moet een mooie tweede helft van het seizoen worden, met een betere Pereiro dan voor de winterstop en dan uiteindelijk de titel.'

Mis via een speciale VI Live niets over de voorbereiding van PSV op de tweede seizoenshelft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.