PSV hoopt deze week op jawoord van duo Van Nistelrooij/Rutten

Reacties

Als het aan PSV ligt, wordt het duo Ruud van Nistelrooij/Fred Rutten nog deze week gepresenteerd als opvolger van trainer Roger Schmidt. Guus Hiddink blijft beschikbaar als klankbord voor de nieuwe technische staf.

PSV hoopt deze week op jawoord van duo Van Nistelrooij/Rutten
© Pro Shots

Begin februari maakte Schmidt bekend dat hij na twee seizoenen vertrekt bij PSV, waarna duidelijk werd dat de 45-jarige Van Nistelrooij gezien werd als gedroomde opvolger. De huidige trainer van Jong PSV liet echter al snel weten dat hij het te vroeg vond om de stap te zetten. Nadat Marcel Brands half februari werd gepresenteerd als opvolger van Toon Gerbrands, zette de nieuwe algemeen directeur alsnog vol in op Van Nistelrooij met de ervaren Rutten naast zich in de technische staf.

Van Nistelrooij is een vakidioot en hij gaf in het Kerstnummer van Voetbal International aan in de toekomst zeker de trainer van PSV 1 te willen worden. De oud-speler van onder meer PSV, Manchester United en Real Madrid zei er echter ook bij geen haast te hebben. Hij wil de dingen op zijn manier doen, zijn route zelf uitstippelen en het vak van trainer eerst volledig doorgronden. De beginnend trainer wil de stap pas zetten als hij er echt klaar voor is.

Dat lijkt nu toch aan het einde van dit seizoen te zijn, want PSV wil het nieuwe trainersduo nog deze week vastleggen. Op dit moment is Rutten degene die nog een akkoord moet bereiken met de Eindhovenaren, waar hij eerder van 2002-06 assistent was van Hiddink, die heeft aangegeven beschikbaar te zijn als klankbord voor Van Nistelrooij en Rutten, en in de periode 2009-12 was de nu 59-jarige Tukker hoofdtrainer van PSV.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.