PSV heeft voormalig toptalent Boscagli binnen

Reacties

Olivier Boscagli komt de defensie van PSV versterken. De Eindhovenaren hebben de komst van de 21-jarige Fransman inmiddels bevestigd.

PSV heeft voormalig toptalent Boscagli binnen

Boscagli heeft voor vier jaar getekend. Met de komst van de verdediger haalt de vice-kampioen hoofdzakelijk een concurrent voor linksback Toni Lato, die gehuurd wordt van Valencia. Boscagli kan daarnaast ook centraal in de verdediging uit de voeten. De transfersom bedraagt circa twee miljoen euro.

Enkele jaren geleden stond Boscagli te boek als een van de grootste talenten van Frankrijk. Hij was basisspeler in het elftal dat in 2016 Europees Kampioen-Onder 19 werd. Later behoorde hij eveneens tot de eerste elf tijdens het WK Onder-20 (2017) en EK Onder-21 (2018).

Waar toenmalige medespelers als Kylian Mbappé, Moussa Dembélé, Benjamin Pavard en Lucas Tousart snel op het hoogste niveau doorbraken, liep het met Boscagli anders. De in Monaco geboren verdediger bleef enkele jaren pendelen tussen de hoofdmacht van Nice en het beloftenelftal, dat uitkomt op het vierde niveau. Hij werd vervolgens in het seizoen 2017/18 uitgeleend aan Nîmes uit de Ligue 2, waarna hij de afgelopen jaargang voor het eerst tot een respectabel aantal duels (veertien) kwam namens Nice. Bij PSV hoopt Boscagli de komende jaren definitief door te breken op het hoogste niveau.

Dubbel bezet
Met het aantrekken van Boscagli heeft PSV zo goed als alle posities in de selectie (meer dan) dubbel bezet; wel zal de club nog een rechter centrale verdediger aantrekken. Verder is het wachten op uitgaande transfers voordat PSV zich verder gaat roeren op de transfermarkt. PSV heeft Bart Ramselaar en Gastón Pereiro in de etalage staan en houdt rekening met een vertrek van het duo Steven Bergwijn-Hirving Lozano.

De komst van Boscagli staat overigens los van de ontwikkelingen rond een andere door PSV gewilde linksback, Chris Gloster. Deze Amerikaanse jeugdinternational staat nog altijd in de belangstelling van de Eindhovenaren, die echter vinden dat zijn club Hannover 96 een te hoge vraagprijs hanteert. Mocht het alsnog tot een transfer komen, dan sluit Gloster aan bij Jong PSV in de hoop zich van daaruit in de kijker te spelen voor het eerste elftal.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.