PSV heeft Sangaré binnen: 'There's a new beast in town'

Reacties

PSV heeft de komst van Ibrahim Sangaré afgerond. De 22-jarige Ivoriaan komt over van Toulouse en tekent voor vijf jaar.

PSV heeft Sangaré binnen: 'There's a new beast in town'
© Pro Shots

Met Sangaré hebben de Eindhovenaren de vacature op het middenveld ingevuld. PSV zocht naar een speler die aan de zijde van Pablo Rosario kan spelen en de drievoudig Ivoriaans international voldoet aan de eisen van trainer Roger Schmidt. Sangaré degradeerde met Toulouse vorig seizoen naar de Ligue 2 en deed met 78 optredens op het hoogste niveau in Frankrijk al volop ervaring op.

Toulouse pikte Sangaré in 2016 uit zijn vaderland op en PSV betaalt nu naar verluidt een transfersom van ruim negen miljoen euro. De Eindhovenaren zien deze transferperiode mogelijk nog wel een middenvelder vertrekken. Schmidt liet weten dat een vertrek van Jorrit Hendrix nog heel goed mogelijk is.

'Ibrahim voegt power, lengte en atletisch vermogen toe aan ons middenveld', vertelt technisch manager John de Jong op de clubwebsite. 'Dat zijn specifieke kwaliteiten die van toegevoegde waarde voor onze selectie. Sangaré is een speler met veel aansprekende kenmerken, die al op jonge leeftijd debuteerde in een topcompetitie. Zulke jongens kunnen op den duur interessant worden voor PSV en daarom volgen we ze intensief. Nu ontstond - ook door de degradatie van Toulouse - het juiste moment om toe te slaan. Wij waren echter niet de enigen die er zo over dachten en daarom zijn we erg blij dat het is gelukt.'

De middenvelder is zeer verheugd met zijn nieuwe avontuur. 'Ik was toe aan de volgende stap in mijn loopbaan. Het verhaal van PSV spreekt me enorm aan. Mijn gevoel zegt me dat dit voor nu de beste keuze is. Hier kan ik me ontwikkelen en spelen om de prijzen. Het voetbal dat ze hier willen spelen en de ambities passen bij mij. Ik kan niet wachten. Ik hoop dat het papierwerk zo snel mogelijk klaar is.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.