PSV heeft met vertrek Pereiro een flinke zorg minder

Reacties

Gastón Pereiro neemt afscheid van PSV en vervolgt zijn loopbaan in Italië. De Uruguayaanse middenvelder heeft zijn handtekening gezet onder een meerjarig contract bij Cagliari.

PSV heeft met vertrek Pereiro een flinke zorg minder
© Pro Shots

Met de transfer is PSV van een hoofdpijndossier verlost. Pereiro beschikte over een aflopend contract in Eindhoven en kon afgelopen zomer al naar Spartak Moskou. Het management van de middenvelder zette echter een streep door deze transfer, waardoor PSV heel wat miljoenen misliep. Er werd gesproken over een transfersom van vijftien miljoen euro.

PSV nam zijn verlies en wilde Pereiro eerder deze maand voor ruim twee miljoen euro verkopen aan het Amerikaanse FC Cincinnati. Het kamp-Pereiro liet echter een ultimatum van de MLS-club (waar Ron Jans hoofdtrainer is) verlopen en zo ging ook deze transfer niet door. Voor Cagliari, de huidige nummer zes van de Serie A, sprong het licht dan eindelijk wél op groen.

Pereiro speelde vierenhalf jaar voor PSV, dat de middenvelder in de zomer van 2015 voor zo'n zeven miljoen euro overnam van Nacional. In Eindhovense dienst kwam Pereiro tot 154 officiële wedstrijden, waarin hij 49 doelpunten maakte. Hij heeft tien interlands voor Uruguay achter zijn naam staan.

PSV raakte naast Pereiro ook Steven Bergwijn kwijt. De aanvaller is verkocht aan Tottenham Hotspur.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.