PSV heeft met Stewart nieuwe technisch directeur

Reacties

Earnest Stewart wordt de nieuwe directeur voetbalzaken van PSV. De voormalig directeur van AZ treedt per 1 maart in dienst bij de Eindhovenaren. De 53-jarige Amerikaan is de opvolger van John de Jong, die in september opstapte nadat de raad van commissarissen het vertrouwen in hem had opgezegd.

PSV heeft met Stewart nieuwe technisch directeur
© Pro Shots

Stewart had nog een contract tot medio 2026 bij de Amerikaanse voetbalbond, waar hij sinds 2018 werkte als technisch directeur. Nu keert de oud-international van de Verenigde Staten echter terug in de Nederlandse voetballerij. Bij PSV tekent hij een contract tot medio 2027.

'We hebben de tijd genomen om te zoeken naar iemand met brede en internationale ervaring. Earnest past met zijn verleden en huidige rol perfect in dit profiel. Daarom zijn wij ontzettend blij dat hij per 1 maart ons directieteam komt versterken', zegt algemeen directeur Marcel Brands.

Stewart werkte tussen 2010 en 2015 al bij AZ als technisch directeur, waarna hij de Alkmaarders verruilde voor een avontuur als td in Amerika bij Philadelphia Union. In 2018 werd de oud-spits van NAC Breda, Willem II en VVV-Venlo vervolgens directeur bij de Amerikaanse bond.

PSV was op zoek naar een technisch directeur sinds De Jong in de nasleep van de transferzomer opstapte. De rvc verweet hem dat Cody Gakpo niet was verkocht op Deadline Day. Deze winter verkochten de Eindhovenaren de Oranje-international vervolgens alsnog aan Liverpool. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.