PSV heeft eerste zege van 2019 binnen

Reacties

PSV heeft vrijdag z'n enige oefenduel in de winterstop gewonnen. In Doha werd Club Brugge op een nederlaag getrakteerd (2-1).

PSV heeft eerste zege van 2019 binnen

PSV-trainer Mark van Bommel gebruikte het vriendschappelijke duel niet direct om te experimenteren. Van zijn gebruikelijke basiself moest hij alleen een vervanger aanwijzen voor de afwezige Hirving Lozano. De keuze viel op Donyell Malen.

Club Brugge trad PSV niet op volle oorlogssterkte tegemoet. Zo werd onder anderen Stefano Denswil uit voorzorg aan de kant gehouden, terwijl er voor Arnaut Danjuma Groeneveld ook geen minuten waren weggelegd.

Na een eerste 45 minuten zonder al te veel kansen maakte Mohamed Ihattaren zijn officieuze debuut in de PSV-hoofdmacht. Het optreden van het zestienjarige talent, dat in het veld kwam voor Erick Gutiérrez, bleef beperkt tot een kwartier. Voor het laatste half uur koos Van Bommel voor elf nieuwe spelers.

Het compleet nieuwe PSV-elftal - met middenvelder Bart Ramselaar als rechtsback - zorgde ervoor dat het oefenduel werd gewonnen. Op aangeven van Zakaria Aboukhlal brak Joël Piroe in de 64ste minuut de ban voor de Eindhovense formatie, die dankzij een benutte strafschop van Gastón Pereiro op 2-0 kwam. Club Brugge deed via Hans Vanaken wat terug, maar de Belgische nummer twee kwam niet verder dan de aansluitingstreffer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Invalbeurt was een beloning voor Ihattaren na pittig trainingskamp'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.