PSV haalt met Eijkelkamp gewenste 'extra senioriteit'

Reacties

René Eijkelkamp (55) keert per direct terug bij PSV. De gewezen spits moet 'senioriteit' toevoegen aan de technische staf.

PSV haalt met Eijkelkamp gewenste 'extra senioriteit'
© Pro Shots

Bij interim-trainer Ernest Faber en de clubleiding bestond de behoefte aan 'extra senioriteit' in zijn technische staf. 'En daarvan zijn we met René verzekerd', zegt technisch manager John de Jong op de clubwebsite. 'René heeft al vaker in deze rol gefunctioneerd. Naast heel veel ervaring én kennis van zaken, heeft René ook het vermogen om te verbinden. Daarmee is hij van toegevoegde waarde voor ons.'

Eijkelkamp is geen onbekende in Eindhoven, waar hij eerder actief was als speler en als assistent. 'René kent de club en de cultuur, maar is ook een onafhankelijk denker', zegt Faber over zijn nieuwe assistent. 'Hij heeft enorm veel ervaring in de functie die hij nu bij ons gaat bekleden.'

Eijkelkamp deed eerder ervaring op in de staf van Go Ahead Eagles, PSV, FC Twente, Vitesse, Schalke 04 en het Nederlands elftal. In Eindhoven vormt hij met Faber, Ruud Hesp, Adil Ramzi en Boudewijn Zenden de technische staf, waarbij Guus Hiddink als adviseur fungeert.

In onderstaand verhaal legt technisch manager John de Jong uit hoe hij ook bij de samenstelling van de staf heeft gekeken naar leeftijden. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.