PSV haalt Braziliaanse aanvaller Robert

PSV heeft dan toch een nieuwe aanvaller gehaald. Robert de Pinho de Souza komt per direct over van het Mexicaanse Atlas en zou komende zondag al mee kunnen spelen als de Eindhovenaren op bezoek moeten bij RKC Waalwijk.

PSV haalt Braziliaanse aanvaller Robert

Robert tekende een contract voor drieënhalf seizoen bij PSV, met een optie voor nog een jaar. Vrijdagmiddag 16.00 uur zal coach Guus Hiddink de 23-jarige Braziliaan presenteren. PSV zou een transferbedrag van circa vier miljoen euro hebben betaald.

De 1,84 meter lange jeugdinternational kan zowel in het centrum als aan de rechterkant uit de voeten. De rechtsbenige speler is redelijk snel en pikt koppend ook zijn goaltjes mee. Het afgelopen seizoen maakte hij zeventien goals in 23 duels namens Atlas. Robert werd onlangs nog uitgeroepen tot Speler van het Jaar in Mexico.

Eerder speelde hij voor Coritiba, Botafogo, Servette, São Caetano, Spartak Moskou en Kawasaki. Maar bij deze clubs wilde het niet vlotten met Robert, hij kwam er amper in actie. Zijn doorbraak kwam pas in Mexico. In de laatste twee seizoenen scoorde hij in totaal 33 keer in 43 duels.

Club Atlas zegt hem met spijt te hebben laten gaan. Maar de clubleiding van de rojinegras zegt Robert niet in de weg te willen staan bij het verwezenlijken van zijn droom: 'Spelen in Europa, de Champions League en op een WK'.

Bij PSV is hij de vierde Braziliaan in de selectie na Gomes, Alex en Leandro.

Bekijk hier al onze video's