PSV en Willem II krijgen duidelijkheid over mogelijke opponent in play-offs

Reacties

PSV en Willem II krijgen vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur tijdens de loting duidelijkheid over welke clubs zij mogelijk treffen in de play-offs van de Europa League, de laatste horde richting het hoofdtoernooi.

PSV en Willem II krijgen duidelijkheid over mogelijke opponent in play-offs
© Pro Shots

De nummers vier en vijf van het afgelopen Eredivisie-seizoen moeten zich volgende week eerst nog zien te plaatsen voor de laatste voorronde. PSV moet naar Slovenië voor een duel met NS Mura, Willem II krijgt na de 0-5 zege van afgelopen woensdag in Luxemburg op Progrès Niederkorn bezoek van het Schotse Rangers. Maar na de loting van vrijdagmiddag is ook al een stuk meer duidelijk over de mogelijke volgende opponent.

Het aantal opties is nu al flink teruggebracht door de UEFA. PSV treft bij een zege de winnaar van een van de volgende duels: LASK Linz - DAC Dunasjka Streda, HNK Rijeka - Kolos Kovalivka of Rosenborg BK - Alanyaspor. Voor Willem II zijn er nu nog vier opties over: de winnaar van de duels Galatasaray - Hajduk Split, KF Shkendija - Tottenham Hotspur, Standard Luik - Vojvodina Novi Sad of APOEL Nicosia - Zrinjski Mostar.

De play-offs voor de Europa League gaan net als de andere duels in de voorronde over één wedstrijd en worden in principe gespeeld op donderdag 1 oktober. De winnaars plaatsen zich voor het hoofdtoernooi, waarvan Feyenoord en AZ namens Nederland al verzekerd zijn van een plek. De Rotterdammers kregen als nummer drie een direct startbewijs, de Alkmaarders stroomden door uit de voorronde van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Willem II
Meer over Willem II
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.