PSV en transfervrije Van Ginkel gaan snel met elkaar om tafel

Reacties

PSV en Marco van Ginkel gaan op korte termijn met elkaar in gesprek. De 28-jarige middenvelder is deze zomer transfervrij omdat zijn contract bij Chelsea niet is verlengd, waardoor de Eindhovenaren hem gratis zouden kunnen oppikken.

PSV en transfervrije Van Ginkel gaan snel met elkaar om tafel
© Pro Shots

Van Ginkel speelde dit seizoen voor de derde keer op huurbasis voor PSV. In de acht jaar die hij onder contract stond bij Chelsea speelde de middenvelder mede door blessureleed slechts vier keer in de hoofdmacht van de Engelsen. Ook werd hij uitgeleend aan Stoke City en AC Milan. Nu is hij dus weer neergestreken in Eindhoven, in de laatste drie wedstrijden van PSV speelde Van Ginkel ook een belangrijke rol.

Tegen Willem II, PEC Zwolle en FC Utrecht stond hij weer in de basisopstelling en in die laatste twee duels speelde hij de negentig minuten vol. In Stadion Galgenwaard droeg hij bovendien de aanvoerdersband en scoorde hij ook nog. Na die wedstrijd liet hij tegenover ESPN weten dat Chelsea de optie in zijn aflopende contract niet heeft verlengd, waardoor de weg richting een langer verblijf bij PSV open ligt. Ook erkende hij dat hij graag zou blijven.

Nu is duidelijk dat PSV en Van Ginkel ook daadwerkelijk met elkaar om tafel gaan. En dat zal bij trainer Roger Schmidt als muziek in de oren klinken. De Duitser liet al meermaals weten zeer onder de indruk te zijn van Van Ginkel, en dan met name zijn professionaliteit en het voorbeeld dat hij is voor de jongere spelers in de selectie.

PSV aast op Van Ginkel en Pröpper: 'Ze zijn ermee bezig'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.