PSV en FC Twente hopen op snel akkoord over Drommel

Reacties

Als de voortekenen niet bedriegen, mag Joël Drommel zich vóór de hervatting van de Eredivisie PSV'er noemen voor het volgende seizoen. De club uit Eindhoven en FC Twente willen de interlandperiode gebruiken om tot overeenstemming te komen.

PSV en FC Twente hopen op snel akkoord over Drommel
© Pro Shots

Lukt dat, dan wordt een dreigende soap afgewend. Het leek even die kant op te gaan toen PSV zich voor Drommel meldde in Enschede. De 24-jarige doelman had zelf al overeenstemming met de Brabanders, hij kan een contract voor vijf jaar tekenen. De Tukkers speelden met de komst van Lars Unnerstall ook al in op een vertrek van Drommel, maar de zaak kwam even in een impasse toen technisch directeur Jan Streuer liefst 6,5 miljoen euro voor hem vroeg. Twente lichtte de eenzijdige optie, waardoor Drommel nog maar één jaar onder contract staat in De Grolsch Veste.

Dat Streuer de hoofdprijs vraagt voor zijn doelman, is logisch. Twente dient namelijk een behoorlijk percentage van de transfersom af te staan. Drommel en zijn voormalige zaakwaarnemer kunnen ongeveer een kwart van het bedrag tegemoet zien.

FC Twente hoopte dat ook andere clubs zich voor Drommel zouden melden. In de wandelgangen toonde Ajax interesse, terwijl er ook belangstelling was van RB Leipzig en een club uit de Premier League. Concreet werd het niet, temeer omdat Drommel uitsprak enkel naar PSV te willen. De keeper gaf onlangs aan dat hij de transfersom die FC Twente vroeg 'wel een beetje aan de forse kant' vond.

Mvogo
Garanties heeft Drommel natuurlijk niet gekregen van PSV, maar de talentvolle doelman gaat niet naar Eindhoven om op de reservebank plaats te nemen. Met RB Leipzig heeft PSV een huurcontract van twee seizoenen voor Yvon Mvogo gesloten. Dat betekent dat de Zwitser nog één jaar in het Philips Stadion blijft. De verwachting is echter dat Mvogo wil vertrekken als het ernaar uitziet dat hij tweede keeper wordt. PSV kan niet zomaar van de doelman af, RB Leipzig kan hem op zijn beurt wel makkelijk terughalen. Hoewel Mvogo niet de puntenpakker is op wie PSV had gehoopt, heeft trainer Roger Schmidt herhaaldelijk aangegeven tevreden over hem te zijn.

Financieel is er voor PSV echter ook een reden Drommel te halen en afscheid te willen nemen van Mvogo. De laatste vertegenwoordigt geen waarde voor de club, terwijl Drommel dat straks duidelijk wél doet. Helemaal als hij op termijn de eerste keeper van Oranje zou worden.

Deze week zal PSV opnieuw met een bod komen, nadat FC Twente vorige week een tegenbod had gedaan. De verwachting is dat de transfersom tussen de 3,5 en 4 miljoen euro gaat uitkomen.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer J. Drommel
Meer over J. Drommel
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.