PSV en Bosz naderen akkoord over samenwerking

Reacties

PSV nadert met Peter Bosz een akkoord over een samenwerking. De verwachting is dat de deal tussen de Eindhovenaren en de 59-jarige oefenmeester snel rondkomt.

PSV en Bosz naderen akkoord over samenwerking
© Pro Shots

Het was al langer duidelijk dat Bosz de belangrijkste kandidaat was om de opgestapte Ruud van Nistelrooij op te volgen bij PSV. Een en ander lijkt vandaag (donderdag) in een stroomversnelling te zijn gekomen, na uitvoerige en langdurige gesprekken gedurende deze week. Onderwerp van gesprek waren onder meer het contract, invulling van de technische staf en de samenstelling van de selectie.

Nu beide partijen elkaar hebben gevonden, staan alleen de laatste formaliteiten een samenwerking nog in de weg. Voor Bosz zou een dienstverband bij PSV betekenen dat hij na zes jaar terugkeert in de Eredivisie. In 2017 vertrok de Apeldoorner na één seizoen bij Ajax, om bij Borussia Dortmund aan de slag te gaan. Daarna werkte de oud-international ook nog bij Bayer Leverkusen en Olympique Lyon.

'PSV heeft nog helemaal geen Peter Bosz-selectie'

Sinds Bosz in oktober vorig jaar werd ontslagen in Lyon, zong zijn naam nadrukkelijk rond bij Ajax. Vooral na het ontslag van Alfred Schreuder begin dit jaar werd de oud-trainer van de Amsterdammers nadrukkelijk naar voren geschoven als de ideale man om Ajax er weer bovenop te helpen. Na het vertrek van John Heitinga als hoofdcoach, lijkt Sven Mislintat echter de voorkeur te geven aan een andere coach.

En dus lijkt niet Amsterdam, maar Eindhoven de bestemming te worden van Bosz. De voormalig trainer van AGOVV, De Graafschap, Heracles Almelo en Vitesse ziet voldoende mogelijkheden om PSV aan de eerste landstitel sinds 2018 te helpen. Van een tussenjaar is in zijn ogen geen sprake. Bosz is ervan overtuigd dat hij met de Eindhovenaren zijn eerste hoofdprijs als trainer kan pakken.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.