PSV en Atalanta Bergamo akkoord over Lammers

Reacties

PSV en Atalanta Bergamo zijn akkoord over een transfer van Sam Lammers naar de Serie A-club. De 23-jarige aanvaller trainde donderdag voor het laatst mee in Eindhoven en vertrekt vrijdag naar Italië.

PSV en Atalanta Bergamo akkoord over Lammers
© Pro Shots

De transfer van Lammers levert PSV tien miljoen euro inclusief bonussen op. Tot teleurstelling van de Eindhovenaren wilde de aanvaller zijn al in 2021 aflopende contract niet verlengen.

PSV heeft Eran Zahavi in het vizier als opvolger van Lammers. In dienst van Guangzhou R&F was de 33-jarige Israëlische spits sinds 2016 goed voor liefst 103 doelpunten in 117 officiële wedstrijden.

PSV stelde maandenlang alles in het werk om de verbintenis met Lammers te verlengen. De club uit Eindhoven dacht ook al akkoord te zijn over een nieuw contract, maar de handtekening werd maar niet gezet.

SC Heerenveen
Lammers doorliep een groot deel van zijn opleiding bij PSV, de club waarvoor hij in het seizoen 2016/17 zijn Eredivisie-debuut vierde. Mede door de concurrentie van Luuk de Jong zat speeltijd op regelmatige basis in de hoofdmacht er echter niet in.

Na een met zestien Eredivisie-goals succesvol seizoen op huurbasis bij SC Heerenveen in 2018/19 zette Lammers vorig jaar de jacht op een basisplaats in.

Door een in de Johan Cruijff Schaal opgelopen knieblessure was de aanvaller echter langdurig uit de roulatie. Toen hij volop revalideerde, kreeg Lammers al de kans om te verlengen bij PSV. Ruim een maand voordat de coronapandemie het voetbal lamlegde, vierde Lammers zijn comeback. Afgelopen weekeinde tegen FC Groningen stond de aanvaller nog in de basis bij PSV.

Alles over de Zaak Lammers: 'Jongen, los dit nou netjes op met PSV'
Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer S. Lammers
Meer over S. Lammers
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.