PSV en Ajax domineren Elftal van de Week

Reacties

PSV en Ajax denderen met zevenmijlslaarzen door de Eredivisie en leveren het gros van het Elftal van de Week van speelronde negen. Ook Excelsior, FC Utrecht en FC Groningen zijn vertegenwoordigd.

PSV en Ajax domineren Elftal van de Week

De landskampioen won zaterdag in het Philips Stadion simpel van FC Emmen (6-0). Speler van de Week Hirving Lozano was goed voor een doelpunt en twee assists, terwijl Luuk de Jong en Gastón Pereiro beiden twee keer trefzeker waren. Zij behoren net als ploeggenoten Denzel Dumfries en Angeliño tot de beste elf van het afgelopen weekend.

Ajax volgde het voorbeeld van PSV en won overtuigend van SC Heerenveen. Lasse Schöne gaf met een heerlijke knal van afstand het startschot voor een ruime zege, waarbij Ajax onder aanvoering van doelman Andre Onana en Matthijs de Ligt al voor de zevende keer dit seizoen de nul hield: 0-4.

De acht spelers van PSV en Ajax worden bijgestaan door Excelsior-verdediger Jurgen Mattheij, FC Utrechts manusje-van-alles Urby Emanuelson en FC Groningen-aanvaller Mimoun Mahi. Mattheij en Emanuelson droegen met ieder een doelpunt bij aan de zege van hun ploegen. Mahi was het scorende lichtpuntje van Groningen bij de 4-1 nederlaag op bezoek bij Heracles Almelo.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.