PSV dominant in Elftal van de Week, ook plaats voor Feyenoord-aanwinsten

Reacties

Voor de tweede speelronde op rij levert PSV de meeste spelers in het Elftal van de Week. De Eindhovenaren boekten vlak voor het winterreces na een moeizame start uiteindelijk een overtuigende overwinning op VVV-Venlo.

PSV dominant in Elftal van de Week, ook plaats voor Feyenoord-aanwinsten
© Pro Shots

Liefst drie verdedigers van de Eindhovenaren hebben een plaatsje in het topteam van de voorbije speelronde veroverd: Olivier Boscagli, Denzel Dumfries en Philipp Max. Laatstgenoemde verdiende een 8 voor zijn optreden tegen de Limburgers. De achterste linie wordt vervolledigd door Eric Botteghin, die een mooie mijlpaal bereikte tegen SC Heerenveen.

Mario Götze, die een 7,5 mocht bijschrijven, maakt het kwartet PSV'ers compleet. In dit wat alternatieve systeem moet de wereldkampioen van 2014 samen met Sparta Rotterdam-uitblinker Deroy Duarte de spitsen Lisandro Semedo en Bryan Linssen bedienen. Linssen liet een hattrick aantekenen tegen SC Heerenveen en werd eerder op de dag al gelauwerd als Speler van de Week.

De overige veldspelers in het laatste Elftal van de Week van 2020 zijn Feyenoorder Mark Diemers (net als Linssen een zomeraanwinst) en FC Utrecht-middenvelder Joris van Overeem, die tegen FC Emmen voor de zeer belangrijke 2-2 zorgde. De Domstedelingen triomfeerden uiteindelijk met 2-3.

Heracles Almelo-keeper Janis Blaswich hield woensdag de nul tegen FC Groningen en mag het doel verdedigen in dit dreamteam van speelronde 14. Overigens is Dumfries de enige uitverkoren speler die ook het Elftal van de Week van de vorige speelronde haalde.

Elftal van de Week - Speelronde 14:

Maandag, na de inhaalwedstrijd van zondag tussen FC Utrecht en AZ, maken we de balans op wat betreft de klassementen. We zullen onder meer stilstaan bij de tussenstand in de Speler van het Jaar- en de Trainer van het Jaar-verkiezing.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.