PSV-doelwit Pepi maakt opnieuw indruk bij de Verenigde Staten

Reacties

Ricardo Pepi is uitgegroeid tot de matchwinner in de Nations League-wedstrijd tegen El Salvador (1-0). De jonge spits van de Verenigde Staten maakte alweer zijn derde doelpunt van deze interlandperiode.

PSV-doelwit Pepi maakt opnieuw indruk bij de Verenigde Staten
© Pro Shots

De door FC Augsburg aan FC Groningen verhuurde aanvaller begon in Orlando op de bank. De Engelse interim-bondscoach Anthony Hudson (voorlopig de opvolger van Gregg Berhalter) wachtte tot de zestigste minuut met het inbrengen van Pepi. Twee minuten later was het al raak. De twintigjarige aanvaller werd met een steekpass gelanceerd door Weston McKennie en wipte de bal over doelman Mario González het doel in: 1-0. FC Utrecht-speler Taylor Booth kwam even later binnen de lijnen en de voorsprong werd over de streep getrokken.

Voor Pepi was die winnende goal zijn derde treffer voor de Verenigde Staten binnen vier dagen. Bij de 1-7 tegen Grenada maakte de Groningen-spits zijn eerste twee goals in de Nations League. Pepi staat nu na dertien interlands op vijf treffers.

Voor de jongeling wacht na de degradatiestrijd met Groningen een interessante zomer. Hij heeft bij FC Augsburg nog een contract tot medio 2026, maar er is ook interesse ontstaan. Zo ziet PSV in Pepi een interessante optie voor volgend seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Meer R. Pepi
Meer over R. Pepi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.