PSV deze eeuw weer alleen koploper in prijzenwedloop met Ajax

Reacties

Dankzij het winnen van de Johan Cruijff Schaal is PSV weer de club die sinds de eeuwwisseling de meeste prijzen veroverde in Nederland. De Eindhovenaren veroverden zaterdagavond hun 22ste prijs sinds begin 2000.

PSV deze eeuw weer alleen koploper in prijzenwedloop met Ajax
© Pro Shots
Ajax
Ajax
3 - 5
PSV
PSV

Vorig jaar trok PSV de stand qua gewonnen prijzen in de 21ste eeuw nog gelijk met Ajax door de Johan Cruijff Schaal te winnen. De Eindhovenaren gingen vervolgens over de Amsterdamse rivaal heen door het rechtstreekse gevecht in de bekerfinale te winnen, maar Ajax pakte daarna ook zijn 21ste prijs met het winnen van de landstitel.

Nu neemt PSV dus weer de leiding door de Johan Cruijff Schaal voor het tweede jaar op te winnen. De Eindhovenaren zijn in de gehele historie van de Nederlandse Super Cup met dertien eindzeges ook recordhouder. Sinds de eeuwwisseling won PSV de seizoenouverture tussen landskampioen en bekerwinnaar negen keer, tegenover zes eindzeges van Ajax.

Ondanks de recente hegemonie van Ajax in de Eredivisie won PSV deze eeuw ook nog altijd de meeste landstitels, tien om negen. De KNVB-beker ging verreweg het vaakst mee terug naar Amsterdam. Opvallend is ook dat Ajax en PSV qua prijzen sinds de eeuwwisseling op eenzame hoogte staan. Feyenoord volgt op geruime afstand (7).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

PRIJZEN IN NEDERLAND SINDS JANUARI 2000:

Club Landstitel KNVB-beker JC Schaal Eerste Divisie UEFA Cup Totaal
PSV 10 3 9 22
Ajax 9 6 6 21
Feyenoord 1 3 2 1 7
FC Twente 1 2 2 1 6
PEC Zwolle 1 1 2 4
AZ 1 1 1 3
FC Utrecht 2 1 3
FC Groningen 1 1
SC Heerenveen 1 1
Roda JC Kerkrade 1 1
Vitesse 1 1
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.