PSV-captain Afellay zet belangrijke stap richting volledig herstel

Reacties

Ibrahim Afellay heeft vrijdag een belangrijke stap gezet in zijn revalidatieproces. De middenvelder maakte in de besloten oefenwedstrijd van Jong PSV tegen Derby County Onder-23 voor het eerst in lange tijd weer wat speelminuten.

PSV-captain Afellay zet belangrijke stap richting volledig herstel

De 33-jarige Afellay heeft te maken gehad met veel blessureleed en speelde op 30 december 2017 zijn laatste officiële wedstrijd, in dienst van Stoke City. De middenvelder vertrok aan het begin van dit kalenderjaar bij die Engelse club en meldde zich in maart op De Herdgang. Met een individueel programma werkte hij aan zijn herstel.

De revalidatie verliep goed en Mark van Bommel, die als speler nog samenspeelde met Afellay, gaf aan dat hij de technicus graag bij zijn selectie wilde hebben. Afellay kreeg een eenjarig contract en tot de verrassing van velen zelfs de aanvoerdersband. Hij is echter nog niet wedstrijdfit en kon PSV nog niet van dienst zijn in de duels met FC Basel, in de teleurstellend verlopen tweede voorronde van de Champions League, en in de verloren strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax.

Ook zaterdag zal Afellay nog niet van de partij zijn, wanneer PSV het seizoen opent met een uitwedstrijd tegen FC Twente. De routinier speelde vrijdagmiddag met de Eindhovense beloften voor het eerst sinds lange tijd weer eens een wedstrijd. Jong PSV won het oefenpotje achter gesloten deuren met 4-0. Afellay deed de eerste helft mee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer I. Afellay
Meer over I. Afellay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.