PSV bezorgt FC Emmen pijnlijke rentree en richt vizier op Monaco

Reacties

PSV heeft met een klinkende zege op FC Emmen het nieuwe Eredivisie-seizoen van een sterke start voorzien. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij was na één helft al klaar met de gepromoveerde formatie van Dick Lukkien.

PSV bezorgt FC Emmen pijnlijke rentree en richt vizier op Monaco
© Pro Shots
PSV
PSV
4 - 1
FC Emmen
FC Emmen

Tussen de dubbele confrontatie met AS Monaco in de voorronde van de Champions League opende PSV het Eredivisie-seizoen tegen promovendus FC Emmen. Van Nistelrooij koos voor enkele andere namen in de basis. Onder anderen Erick Gutiérrez, Xavi Simons en Johan Bakayoko mochten zich laten zien in het Philips Stadion. Daar beleefde Emmen een belabberde rentree in de Eredivisie. Na een redelijke openingsfase ging het na ruim een kwartier mis bij de bezoekers.

Dat begon bij balverlies van Lucas Bernadou. De middenvelder van Emmen raakte de bal op de helft van PSV kwijt aan Simons, die een counter inleidde. Hij gaf de bal net op tijd mee aan Bakayoko, die zo geen buitenspel stond en een vrije doortocht had naar het doel van Emmen. De aanvaller rondde af en zette PSV op 1-0.

Daarna ging het helemaal mis voor Emmen. Philipp Max slingerde de bal met een vrije trap richting het strafschopgebied. Via Jari Vlak, Jeff Hardeveld, keeper Eric Oelschlägel en de paal rolde de bal uiteindelijk over de doellijn. Maikel Kieftenbeld wilde wegwerken, maar hij schoot de bal tegen zijn standbeen aan en maakte zo een eigen goal: 2-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Als Emmen nog niet door had dat het een verloren wedstrijd was in Eindhoven, was dat na de 3-0 wel het geval. Na 38 minuten bediende Armando Obispo Cody Gakpo, die met een strak schot in de verre hoek de derde PSV-goal maakte. Het publiek probeerde hem te verleiden door 'Cody moet blijven' te zingen. Het is nog altijd niet zeker of Gakpo het seizoen bij PSV ook afmaakt.

In de tweede helft geloofde PSV het wel, maar vielen er nog wel twee goals. Gakpo maakte na 54 minuten zijn tweede goal na een pass van Luuk de Jong. De afronding was opnieuw vlijmscherp. De vijfde goal van de avond kwam van Emmen, dat zo de eer nog een beetje redde. Ole Romeny kreeg de bal van Bernadou en schoot uit de draai raak.

Tot ergernis van Van Nistelrooij maakte PSV daarna een wat gezapige indruk. Dat duurde niet lang, want de gretigheid om nog een goal te maken keerde terug. Bakayoko en De Jong waagden pogingen, maar de bal ging er niet meer in. Zo won PSV met 4-1 en zal het gevoel richting de return tegen Monaco van komende dinsdag uitstekend zijn. Nieuwkomer Sávio maakte in de extra tijd nog zijn officiële debuut voor de Eindhovenaren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

PSV Nederland

FC Emmen Nederland

FC Emmen Nederland

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.