Johnsen uiterst trefzeker voor eigen publiek, geweldig moyenne Sadiq

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. PSV kan zaterdag in de uitwedstrijd tegen Willem II een nieuwe stap richting het landskampioenschap zetten. Zeer interessant is ook de kelderkraker tussen Roda JC Kerkrade en Sparta Rotterdam. Het programma wordt geopend met ADO Den Haag - NAC Breda en in de middenmoot duelleren VVV-Venlo en Excelsior.

Johnsen uiterst trefzeker voor eigen publiek, geweldig moyenne Sadiq

ADO DEN HAAG - NAC BREDA


Aftrap:18.30 uur
Scheidsrechter:Danny Makkelie
Laatste 5 duels ADO Den Haag:8 punten
Laatste 5 duels NAC Breda:8 punten

ACTUEEL

• Met tien overwinningen, zes gelijke spelen en tien nederlagen is ADO Den Haag vooralsnog een klassieke middenmoter. De residentieclub heeft twaalf punten meer dan NAC Breda, dat vorige week afrekende met Feyenoord en even lucht kreeg in de degradatiestrijd.

• Sinds de jaarwisseling fabriceerde ADO Den Haag in vier competitieduels het openingsdoelpunt. De equipe van Fons Groenendijk zegevierde echter in slechts één van die ontmoetingen.

• Umar Sadiq was dit Eredivisie-seizoen gemiddeld elke 39 minuten goed voor een doelpunt of een assist. Dat is het beste moyenne van spelers die een rechtstreeks aandeel hadden (treffer of assist) in minimaal drie goals.

ADO Den Haag ging zondag onderuit bij Sparta Rotterdam.

• Spits Bjørn Johnsen van ADO Den Haag maakte deze Eredivisie-jaargang al zeven treffers in thuiswedstrijden. Alleen Luuk de Jong is succesvoller in duels voor eigen publiek (tien goals).

• De laatste uitzege van NAC Breda dateert van 23 september 2017, de 0-2 overwinning bij Feyenoord. Sindsdien bleef de promovendus tien duels buitenshuis zonder driepunter. Alleen Sparta Rotterdam wacht langer op een overwinning in een uitwedstrijd (dertien keer achtereen geen succes).

NAC Breda kreeg tijdens de vorige speelronde Feyenoord op de knieën.

• Opvallend: NAC Breda maakte deze competitie 270 overtredingen, minder dan elke andere club. Aan de andere kant ontving de formatie van Stijn Vreven wel de meeste kaarten: 57 (55 keer geel en tweemaal rood).

HISTORIE

• ADO Den Haag aast op zijn negentiende thuiszege op NAC Breda in Eredivisie-verband, de bezoekers jagen op hun elfde triomf. Tot nu toe kenden zeven ontmoetingen geen winnaar.

• Dertien seizoenen geleden won ADO Den Haag met liefst 6-2 van NAC Breda. Onder anderen Sjaak Polak was die dag trefzeker voor de residentieclub.

De laatste vijf onderlinge Eredivisie-edities tussen ADO Den Haag en NAC Breda: 


SeizoenUitslag
2010/113-0
2011/123-0
2012/132-1
2013/141-1
2014/153-2

VVV-VENLO - EXCELSIOR


Aftrap:19.45 uur
Scheidsrechter:Richard Martens
Laatste 5 duels VVV-Venlo:4 punten
Laatste 5 duels Excelsior:7 punten

ACTUEEL

• Zowel VVV-Venlo als Excelsior leeft zorgeloos toe naar deze ontmoeting. Beide clubs presteren het hele seizoen al boven verwachting en staan knap in de middenmoot. Misschien zit deelname aan de play-offs om Europees voetbal er nog wel in voor VVV-Venlo of Excelsior.

• VVV-Venlo hoeft niet per se de bal te hebben. In de eerste 26 speelrondes noteerden de Limburgers gemiddeld slechts 42,21 procent balbezit.

• Theo Zwarthoed zorgde afgelopen weekeinde tegen AZ voor het derde eigen doelpunt van Excelsior dit Eredivisie-seizoen. Samen met Sparta Rotterdam is dat het hoogste aantal.

VVV-Venlo veroverde vorige week een punt bij PEC Zwolle.

• Excelsior is deze jaargang de ultieme 'uitploeg'. Tot nu toe veroverden de Kralingers 69 procent van hun punten buitenshuis, het hoogste percentage ooit van een club in een Eredivisie-seizoen.

• Sinds de winterstop had Ali Messaoud een rechtstreeks aandeel in liefst vijf van de tien goals van Excelsior. Drie keer was de middenvelder zelf trefzeker en twee keer verzorgde hij de assist.

Excelsior verloor vorige week voor eigen publiek van AZ.

• In het laatste seizoen dat VVV-Venlo actief was op het hoogste niveau - 2012/13 - stond de club op 22 punten na 26 duels en eindigde het op 28 punten. Nu al bezitten de Limburgers 33 punten.

HISTORIE

• Pas vijf keer stonden VVV en Excelsior in Venlo tegenover elkaar in de Eredivisie. Nog nooit wonnen de Kralingers. Vier keer dropen zij af na een nederlaag en eenmaal pakten ze een punt.

• De laatste Eredivisie-editie van VVV-Venlo - Excelsior eindigde doelpuntloos. Op 4 november 2011 werd het 0-0.

De laatste vijf onderlinge Eredivisie-edities tussen VVV-Venlo en Excelsior: 


SeizoenUitslag
1985/861-0
1986/876-2
2007/083-1
2010/111-0
2011/120-0

WILLEM II - PSV


Aftrap:19.45 uur
Scheidsrechter:Björn Kuipers
Laatste 5 duels Willem II:6 punten
Laatste 5 duels PSV:13 punten

ACTUEEL

• Voor Willem II wordt het nog aanpoten om handhaving te realiseren. De Tilburgers, waar Erwin van de Looi deze week vertrok nadat de supporters dit eisten, begonnen dit weekeinde met een voorsprong van vijf punten op de degradatiezone. Tegenstander PSV deed vorige week andermaal goede zaken en nadert met rasse schreden de landstitel.

• Willem II heeft na 26 speelrondes slechts 23 punten, negen minder dan vorig seizoen in dit stadium. Destijds waren De Tricolores zo goed als veilig in deze fase van de competitie.

• PSV veroverde in de eerste 26 speelrondes liefst 68 punten. Alleen in het seizoen 1985/86 hadden de Eindhovenaren meer punten in deze fase van het seizoen, namelijk 69. Ook in 2010 stond PSV op 68 punten na 26 duels, maar destijds beleefden de Brabanders nog een ongekende terugval en eindigden ze als derde.

Vorige week ging Willem II kansloos ten onder tegen SC Heerenveen.

• Willem II kwam in slechts één van zijn laatste twintig Eredivisie-thuiswedstrijden niet tot scoren. De Tilburgers hielden bovendien de laatste 246 minuten hun doel schoon in duels voor eigen publiek.

• PSV staat deze Eredivisie-jaargang op 22 zeges en 68 goals. In beide gevallen hebben de Eindhovenaren het totaal van het volledige vorige seizoen al geëvenaard.

Een razendsnelle vooruitblik op Willem II - PSV.

• In uitwedstrijden noteerde PSV dit Eredivisie-seizoen slechts twee clean sheets. Liefs acht clubs presteerden beter in dit opzicht.

Mede door een prachtige omhaal van Luuk de Jong won PSV vorige week zaterdag van FC Utrecht.

HISTORIE

• Willem II fungeert voor de 42ste keer als gastheer van PSV in Eredivisie-verband. De thuisploeg triomfeerde acht keer en ging 24 keer onderuit. Negen ontmoetingen bleven onbeslist.

'PSV geen muitende groep spelers maar hecht collectief geworden'

• De afgelopen twee keer bleef PSV steken op een gelijkspel in Tilburg. In november 2015 moesten de Eindhovenaren met een 2-2 gelijkspel genoegen nemen en bijna een jaar later kwam PSV niet verder dan een doelpuntloze remise.

De laatste vijf onderlinge Eredivisie-edities tussen Willem II en PSV:


SeizoenUitslag
2010/112-4
2012/131-3
2014/151-3
2015/162-2
2016/170-0

RODA JC KERKRADE - SPARTA ROTTERDAM


Aftrap:20.45 uur
Scheidsrechter:Bas Nijhuis
Laatste 5 duels Roda JC Kerkrade:1 punt
Laatste 5 duels Sparta Rotterdam:4 punten

ACTUEEL

• Roda JC Kerkrade - Sparta Rotterdam is een ultieme degradatieclash. De Limburgers staan laatste en hebben één puntje minder dan de Kasteelheren.

• Deze Eredivisie-jaargang kwam Roda JC Kerkrade al tien keer in eigen huis op een 0-1 achterstand, de evenaring van een negatief clubrecord. Eerder gebeurde dat ook in de seizoenen 2008/09, 2011/12 en 2015/16.

• Sparta Rotterdam veroverde dit Eredivisie-seizoen slechts vier punten in uitwedstrijden, het laagste aantal van alle clubs. Als enige team wonnen de Kasteelheren ook nog niet buitenshuis.

Roda JC Kerkrade ging vorige week onderuit tegen Heracles Almelo.

• Roda JC Kerkrade-keeper Hidde Jurjus is de doelman die dit Eredivisie-seizoen de meeste goals incasseerde van inzetten buiten het strafschopgebied: liefst twaalf.

• In de eerste 26 speelrondes hield Sparta Rotterdam welgeteld drie keer de nul. Roda JC Kerkrade maakt het echter nog bonter met welgeteld één clean sheet.

• Bij liefst drie van de laatste vier Eredivisie-goals van Sparta Rotterdam was een invaller rechtstreeks betrokken. Vorige week maakte Robert Mühren tegen ADO Den Haag de winnende 2-1.

HISTORIE

• Sparta Rotterdam boekte slechts vijf zeges in zijn vorige 35 uitwedstrijden tegen Roda JC Kerkrade op het hoogste niveau. Negentien keer hielden de Limburgers de punten in eigen huis en elf edities mondden uit in een gelijkspel.

• Afgelopen seizoen eindigde deze ontmoeting in een 3-1 zege voor Roda JC Kerkrade. Met twee goals was de inmiddels vertrokken Abdul Ajagun die dag belangrijk.

De laatste vijf onderlinge Eredivisie-edities tussen Roda JC Kerkrade en Sparta Rotterdam:


SeizoenUitslag
2006/072-1
2007/082-3
2008/090-1
2009/102-1
2016/173-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.