PSV bevestigt aanstelling Van Nistelrooij als nieuwe hoofdtrainer

Reacties

Het nieuws was al bekend en is woensdagavond officieel gemaakt door PSV: Ruud van Nistelrooij volgt Roger Schmidt na dit seizoen op als de hoofdtrainer van de Eindhovenaren. De voormalig topspits schuift door vanuit het beloftenteam en krijgt hulp van de ervaren Fred Rutten.

PSV bevestigt aanstelling Van Nistelrooij als nieuwe hoofdtrainer

Van Nistelrooij (45) werd direct na de boodschap van Schmidt al naar voren geschoven als kandidaat, maar de trainer van Jong PSV hield toen nog de boot af. Rutten, zelf tussen 2009 en 2012 actief als oefenmeester van de Eindhovenaren, gaat een soort mentorrol vervullen.

Van Nistelrooij heeft een contract voor drie jaar getekend, tot medio 2025. 'Wij zijn erg blij dat Ruud ja heeft gezegd', zegt technisch manager John de Jong namens PSV. 'Hij geniet het volledige vertrouwen van de huidige PSV-directie en Marcel Brands. Ruud heeft de afgelopen jaren binnen en buiten PSV enorm veel geleerd, indruk gemaakt als leider van verschillende teams en is klaar om leiding te geven aan het eerste elftal van PSV. We geloven dat de weg die we deze zomer met Ruud en de club inslaan PSV veel oplevert.'

Als speler verdedigde Van Nistelrooij tussen 1998 en 2001 de kleuren van PSV. In Eindhoven verdiende de zeventigvoudig international een toptransfer naar Manchester United, waarna hij later ook nog Real Madrid, Hamburger SV en Málaga diende.

In 2016, vier jaar na het beëindigen van zijn carrière als speler, haalde Van Nistelrooij zijn trainersdiploma. Voor zijn aanstelling bij Jong PSV afgelopen zomer werkte de oud-aanvaller onder meer als assistent-bondscoach bij Oranje.

Eind 2021 spraken we Ruud van Nistelrooij uitgebreid over zijn trainersambities. Lees hier het verhaal:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.