PSV nadert akkoord met Brighton over Locadia

Reacties

Brighton & Hove Albion staat op het punt zich te versterken met Jürgen Locadia. De spits komt, wanneer ook de laatste plooien worden gladgestreken, voor een bedrag van rond de zestien miljoen euro over van PSV. Dat bevestigen Engelse bronnen aan VI.

PSV nadert akkoord met Brighton over Locadia

De 24-jarige Locadia is momenteel herstellende van een bovenbeenblessure die hem nog enkele weken aan de kant zal houden. Voor Brighton is dat echter geen reden om niet tot een transfer over te gaan. De PSV'er wordt vrijdag al in Engeland verwacht voor een medische keuring, waarna hij tot medio 2022 zal tekenen.

PSV bereikte de afgelopen dagen al een principe-akkoord met Brighton over een transfersom van zo'n zestien miljoen euro. De Eindhovenaren haalden eerder deze maand met Maximiliano Romero al een nieuwe spits binnen, waardoor een vertrek van Locadia met de huidige spelersgroep kan worden opgevangen.

Met zijn transfer naar Brighton, de nummer zestien van de Premier League, krijgt Locadia toch zijn gewenste transfer naar Engeland. Afgelopen zomer wilde de aanvaller al naar Wolverhampton Wanderers vertrekken, maar op het laatste moment besloot PSV die transfer af te laten ketsen.

Voor PSV komt de transfer van Locadia op een bijzonder goed moment. De koploper van de Eredivisie had door de vroege uitschakeling in Europa nog een gat van zo'n vijf miljoen euro te dichten, iets dat nu direct gelukt is. Locadia, dit seizoen goed voor negen goals in vijftien Eredivisie-duels, komt bij Brighton zijn oud-ploeggenoot Davy Pröpper tegen, die PSV afgelopen zomer dertien miljoen opleverde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.