PSV-aanwinst Max laat zich direct gelden bij officieus debuut

Reacties

PSV is donderdagmiddag in een oefenduel met Viktoria Köln niet verder gekomen dan een gelijkspel. Opsteker was het feit dat de kersverse aanwinst Philipp Max direct liet zien waarom hij (mede) gehaald is: belangrijk zijn in aanvallend opzicht.

PSV-aanwinst Max laat zich direct gelden bij officieus debuut
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 1
Viktoria Köln
Viktoria Köln

PSV begon zeker niet op volle oorlogssterkte tegen Viktoria Köln, dat vorig seizoen in de middenmoot eindigde in de 3. Liga, het derde niveau van Duitsland. Zo ontbraken Mohamed Ihattaren, Jordan Teze, Cody Gakpo en de nieuwe keeper Yvon Mvogo wegens interlandverplichtingen, terwijl ook Denzel Dumfries (hij verliet het trainingskamp van Oranje om bij zijn hoogzwangere vrouw te zijn) er niet bij was. Maxi Romero, Armando Obispo en Bruma sloegen het oefenduel op De Herdgang over wegens fysieke klachten, terwijl Ritsu Doan op het punt staat om PSV te verlaten: ook de Japanner was er daarom niet bij.

Wie wél meedeed, was Philipp Max. De 26-jarige linksback werd woensdag definitief overgenomen van FC Augsburg en liet zich een dag later meteen zien. Kort voor rust nam hij zelf een corner, die via een Viktoria-verdediger weer voor zijn linker kwam. Met zijn strakke, lage voorzet vond hij vervolgens Nick Viergever, die de 1-0 binnentikte. Direct ná de pauze stond het echter alweer gelijk, omdat de halverwege ingevallen Jeroen Zoet zich liet verrassen. De goalie had geen antwoord op een vrije trap van aanvoerder Ernesto Carratala Jiménez, dwars door het midden.

Daarmee werd het 1-1, en dat was ook de eindstand. De Eindhovenaren openen het Eredivisie-seizoen op zondag 13 september met een uitwedstrijd tegen het FC Groningen van ex-PSV'er Arjen Robben. Aftrap in het Hitachi Capital Mobility Stadion is om 16.45 uur.

Opstelling PSV: Unnerstall (46. Zoet): Hendrix, Baumgartl, Viergever (46. Boscagli), Max; Rosario (46. Piroe), Gutiérrez, Thomas, Mauro Júnior; Malen, Madueke (46. Lammers).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.