PSG wacht op XXL-bod: dit zijn de opties voor Neymar

Reacties

'De deur staat open. Ciao.' Met die woorden maakte Paris Saint-Germain-president Nasser Al-Khelaifi duidelijk dat er voor vedettegedrag geen plaats meer is in Parijs. Duidelijk is dat de steenrijke bestuurder daarmee doelt op Neymar.

PSG wacht op XXL-bod: dit zijn de opties voor Neymar

De Braziliaan werd twee jaar geleden de duurste speler ter wereld toen hij voor 222 miljoen euro naar PSG verkaste. Neymar moest de club de Champions League gaan bezorgen, maar in plaats daarvan besloot hij in zijn eerste seizoen opvallend vaak voor twee dagen geblesseerd te zijn bij uitwedstrijden tegen laagvliegers. In zijn tweede seizoen werd het niet veel beter. Neymar maakte ruzie met trainer Thomas Tuchel, sloeg een fan en was geblesseerd op cruciale momenten.

Niet alleen de fans van PSG zijn langzaam maar zeker klaar met Neymar, ook Al-Khelaifi heeft het gehad met de sterallures van de Braziliaanse superster. Zo erg zelfs, dat L’Équipe meldt dat een vertrek van Neymar deze zomer een serieuze optie is. Om een transfer te bewerkstelligen moet er wel een 'XXL-bod' naar Parijs gestuurd worden, schrijft het blad. Neymar, in twee seizoenen PSG goed voor 51 doelpunten en 29 assists in 58 officiële wedstrijden, moet minimaal 200 miljoen euro kosten.

Opties
Die transfersom zorgt er ook meteen voor dat er eigenlijk maar heel weinig clubs zijn die zich daadwerkelijk kunnen versterken met Neymar. Manchester City heeft er de middelen voor, maar is voorin dusdanig goed bezet dat de 27-jarige Braziliaan nog nooit is genoemd bij de club. Manchester United kan hem ook betalen, al is het de vraag of Neymar die club op dit moment wel bij zijn status vindt passen.

De belangrijkste kandidaten zijn dan ook Real Madrid en zijn oude club Barcelona. Real Madrid gaf deze zomer al meer dan 300 miljoen euro uit en dat zij daar nog eens 200 miljoen bovenop gooien lijkt onwaarschijnlijk. Blijft Barcelona over. Die club zou ook serieus overwegen om Neymar terug te halen. Aanvankelijk richtte de club zich op de komst van Antoine Griezmann, maar het feit dat de Fransman ondanks een ontsnappingsclausule van 125 miljoen euro nog altijd speler is van Atlético Madrid toont aan dat er twijfels over hem bestaan in Catalonië.

Barcelona lijkt de meest realistische optie voor Neymar bij een vertrek uit Parijs.
Barcelona lijkt de meest realistische optie voor Neymar bij een vertrek uit Parijs.

Die twijfels komen ook voort uit de spelersgroep. Diverse Spaanse media schreven de laatste weken dat Messi zich heeft verzet tegen de komst van Griezmann en veel liever zijn goede vriend Neymar terug ziet keren. Verschillende mensen in de organisatie zijn het helemaal eens met Messi. Het zorgt ervoor dat Griezmann tot zijn eigen ergernis nog geen transfer gemaakt heeft en dat de geruchten over een mogelijke terugkeer van Neymar steeds sterker worden.

Nieuw tijdperk
Een vertrek van Neymar kan een nieuw tijdperk inluiden bij PSG. De club is niet langer van mening dat het binnenhalen van grote sterren voor exorbitante bedragen en dito salarissen tot internationaal succes zal leiden. Met Tuchel en de nieuwe technisch directeur Leonardo aan het roer wil men in Parijs veel intensiever gaan scouten en gerichter gaan inkopen. PSG wil een hecht team creëren, waarin status er niet meer toe doet.

Niet de grootste sterren, maar de grootste talenten en beste teamspelers moeten hun kunsten gaan vertonen in het Parc des Princes. Frenkie de Jong moest in januari de eerste speler worden die in dat kader werd binnengehaald, maar koos voor Barcelona. Nu probeert PSG het bij Matthijs de Ligt. Op die manier moet alsnog de grote droom verwezenlijkt worden: het winnen van de Champions League. En dat waarschijnlijk zonder Neymar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.