PSG voegt hoofdstuk toe aan directie-soap, rentree Leonardo lonkt

Reacties

Paris Saint-Germain heeft bekendgemaakt dat het per direct afscheid neemt van technisch directeur Antero Henrique. De 51-jarige Portugees vertrekt na twee jaar en maakt daarmee de weg vrij voor een rentree van Leonardo. Het is het volgende hoofdstuk in een regelrechte soap.

PSG voegt hoofdstuk toe aan directie-soap, rentree Leonardo lonkt

Henrique werd in juni 2017 namelijk aangesteld als technisch directeur bij PSG, op het moment dat ook Patrick Kluivert bij de club in dienst was, officieel als 'sportief directeur'. Even werd er gedacht dat de Nederlander een ander takenpakket zou gaan krijgen, maar een week na de aanstelling werd bekend dat Kluivert zijn functie na nog geen jaar alweer neerlegde. Later werd duidelijk dat het trainer Unai Emery was die liever niet met Kluivert wilde samenwerken.

De Spanjaard werd uiteindelijk vervangen door Thomas Tuchel, die op zijn beurt inmiddels weer totaal ontevreden is over het transferbeleid van PSG, en daarmee dus over het werk van Henrique. Het gonsde al langer van de geruchten over een vertrek van de voormalig directeur van FC Porto, vrijdagavond is de breuk officieel geworden.

Daarmee is de directie-carrousel in Parijs nog niet tot stilstand gebracht, want de vervanger van Henrique wordt waarschijnlijk oude bekende Leonardo. Tussen 2011 en 2013 was hij ook al technisch directeur bij PSG, maar zijn dienstverband eindigde hectisch, toen hij in mei 2013 voor negen maanden werd geschorst omdat hij een scheidsrechter zou hebben geduwd. In juli werd die schorsing zelfs verlengd tot dertien maanden.

Uiteindelijk werd Leonardo in juni 2014 vrijgesproken, maar op dat moment had hij al aangekondigd dat hij niet terug zou keren in zijn functie. Vorig jaar ging hij vervolgens (voor een tweede keer) aan de slag als directeur bij AC Milan, maar dat dienstverband eindigde vorige week. Nu ligt de weg open voor een rentree bij PSG.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.